25 Април 2024четвъртък14:17 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

"Постмодерн джубокс" благодари на българската публика с "Хубава си, моя горо"

/ брой: 63

visibility 44


Вилиана Семерджиева

Здравейте, София! Тази вечер ние ще ви заведем на едно пътешествие назад във времето. Можете да правите всичко, каквото поискате - да пляскате, да пеете, да танцувате... С тези думи Леванс Коли (впечатляващ и като водещ, и като певец) откри концерта на "Постмодерн джубокс" в зала 1 на НДК. Публиката изригна още при появата на артистите - много скоро беше първото гостуване на жизнерадостните изпълнители в София и Пловдив миналата година (пак по покана на "БГ саунд стейдж") и все още е горещ споменът от вулканичното им присъствие на сцената. И този път в продължение на два часа те не оставиха публиката в препълнената зала да отдъхне нито за миг.
В основата на изключително сполучливата формула на 35-годишния американски пианист и китарист Скот Брадли, който създава "Постмодерн джубокс" през 2011 г. в Ню Йорк, са кавъри на популярни съвременни песни в джаз, рагтайм и суинг вариант. "Песните могат да бъдат усукани, оформени и променени, без да губят своята идентичност - точно както ние растем, остаряваме, но си оставаме същите", твърди Брадли. Над 70 артисти, които се сменят през годините, представят на четири континента групата с постоянен успех и нарастваща популярност. Колкото и да е странно, смесването на Франк Синатра и Джъстин Тимбърлейк може да звучи много приятно. По съвсем различен начин изглеждат "Halo" на Бионсе, "Juicy" на Ноториъс Би Ай Джи, "Creep" на "Рейдиохед", "All About That Bass" на Мегън Трейнър, "My Heart Will Go On" на Селин Дион и много други днешни хитове, аранжирани от Скот Брадли и изпълнени от гласовитите и артистични Робин Адел Андерсън, Сара Нимез, Мая Сайкс, Блейк Люис, от високопрофесионалния бенд с музикален директор басиста Адам Кабота и с незабравимото присъствие на царицата на степа Аниса Лий.
Публиката буквално разтърси залата с възгласи, аплодисменти и хорово изпълнение, когато на пианото зазвуча "Хубава си, моя горо". Гостите се поклониха и благодариха многократно, а накрая си направиха снимка с публиката, която веднага след концерта качиха на своята фейсбук страница.

Снимка фейсбук




Снимка "БГ саунд стейдж"

Обществените поръчки над 5 млн. лв. под специален надзор

автор:Дума

visibility 197

/ брой: 79

Забраняват рекламата на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 214

/ брой: 79

Безплатни винетки за електромобилите на инвалидите

автор:Дума

visibility 237

/ брой: 79

Жилищните кредити с нови рекорди

автор:Дума

visibility 214

/ брой: 79

Северна Македония гласува за президент

автор:Дума

visibility 185

/ брой: 79

ЕП прие закон за защита на жените

автор:Дума

visibility 212

/ брой: 79

Хиляди деца в Румъния оставени на бабите

автор:Дума

visibility 207

/ брой: 79

Накратко

автор:Дума

visibility 168

/ брой: 79

Политически кукувици

автор:Александър Симов

visibility 199

/ брой: 79

Договорът с „Боташ“ е национално предателство

visibility 196

/ брой: 79

Как Йончева забрави "Ало, Банов"

автор:Дума

visibility 195

/ брой: 79

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ