25 Април 2024четвъртък13:23 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

"Литекс моторс" е в процедура по несъстоятелност

/ брой: 62

автор:Дума

visibility 46

Единственият български автомобилен производител у нас фалира на петата година от откриването на завода в ловешкото село Баховица, съобщи "Медиапул". От "Литекс моторс" са поискали откриване на производство по несъстоятелност от Софийския градски съд на 23 февруари 2017 г., става ясно от Търговския регистър. На 1 март същото е поискала и застрахователната компания "Булстрад Виена иншурънс груп", сочи деловодната система на Софийския градски съд. "Булстрад" е един от кредиторите на "Литекс моторс". По двете искови молби са образувани дела.
"Литекс моторс" беше основана през 2008 г. с цел да произвежда изцяло автомобили по лиценз на китайската компания "Great Wall". Четири години по-късно започна производството на колите в завода в Баховица, който през миналата година спря работа. Тогава бе обявено, че спирането е временно и се дължи на това, че фабриката е произвела планираните количества автомобили.
Основен акционер в дружеството е бизнесменът Гриша Ганчев. Компанията имаше кредит и от фалиралата Корпоративна търговска банка (КТБ). Според Търговския регистър "Литекс моторс" е собственост на "Уотърсий България" - с 61,4%, и "Терексим" - с 38,6%.
През 2015 г. компанията е произвела 251 автомобила, а е продала общо 821, сочи финансовият й отчет. Това е спад със 7 на сто спрямо година по-рано. Компанията отчита загуба от 5,4 млн. лв. за 2015 г. Година по-рано отчита печалба от 7,2 млн. лв., но тя не се дължи на основната дейност на дружеството - продажбата на автомобили, а на положителната разлика, получена при извършване на прихващания по договори за цесии в КТБ, е посочено във финансовия отчет на "Литекс моторс".

Обществените поръчки над 5 млн. лв. под специален надзор

автор:Дума

visibility 197

/ брой: 79

Забраняват рекламата на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 214

/ брой: 79

Безплатни винетки за електромобилите на инвалидите

автор:Дума

visibility 237

/ брой: 79

Жилищните кредити с нови рекорди

автор:Дума

visibility 214

/ брой: 79

Северна Македония гласува за президент

автор:Дума

visibility 185

/ брой: 79

ЕП прие закон за защита на жените

автор:Дума

visibility 212

/ брой: 79

Хиляди деца в Румъния оставени на бабите

автор:Дума

visibility 207

/ брой: 79

Накратко

автор:Дума

visibility 168

/ брой: 79

Политически кукувици

автор:Александър Симов

visibility 199

/ брой: 79

Договорът с „Боташ“ е национално предателство

visibility 196

/ брой: 79

Как Йончева забрави "Ало, Банов"

автор:Дума

visibility 195

/ брой: 79

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ