19 Април 2024петък05:58 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Павел Панов:

Успехът ни открехва вратата към Олимпиадата и Мондиала

/ брой: 62

автор:Дума

visibility 9

Отговорникът за детско-юношеския футбол в БФС Павел Панов разкри, че успехът на юношите ни открива път към класиране за Олимпиадата в Токио 2020. Легендата на Левски загатна, че очаква силно представяне от момчета в Грузия, защото те имат солиден потенциал. Голяма част от тях са от състава, който участва на Евро 2015 за юноши до 17 г., на което бяхме домакини, и останахме на последно място в Група А с 1 т.
"Това поколение е креативно като характер. Това са момчета, които искат да играят футбол, и то добър. Доста тактически грамотни са, като изпълниха задачите, които треньорите им поставиха.
Наумов е от втория тим на Лудогорец - един чудесен вратар. България ще бъде сигурна на този пост за години наред. Пред него са близнаците от Славия Петко и Андреа Христови, които вършат много работа, чудесни са и в атака. По фланговете отдясно е Петър Генчев от Септември, а отляво - Ангел Лясков от ЦСКА-Сф.
Знам развитието на тези момчета още от детските отбори. Класирането им не е случайно. Благодарим на клубовете, те вече разбират, че участието в националните отбори не е само задължение. То дава шанс за изява на техните футболисти.
Все пак трябва още доста работа и по школите, и при нас. Особено при нас обръщаме внимание не само на спортно-техническите качества, и на характера. Трябва целият отбор да се вдига и да търчи, както се казва, в срещата. Във Франция играхме в една изключително силна група. Нито Босна, нито Израел бяха случайни отбори.
Най-хубавото е, че ако се класираме от 6-о място нагоре в Грузия, отборът може да играе на Световно или на Олимпиадата, а това е нещо, което сме го позабравили вече. България има богато минало в юношеския футбол, дано да го върнем. Не се обръщаше достатъчно внимание, но напоследък постепенно налучкваме верния път. Още повече, че работим в изключително разбирателство с клубовете. Със сигурност есента ще искаме добро класиране от тях", каза Панов. Легендарният нападател на Левски е юноша на Септември и играе в юношеския национален тим на полуфинал на Евро 1968, а година по-късно триумфира с евротитлата, като записва най-големия европейски успех на футбола ни. Участник е и на Световното първенство във ФРГ 1974.

 

Токът за бита още година с фиксирана цена

автор:Дума

visibility 338

/ брой: 74

Общински проекти за 1,9 млрд. лв. са одобрени от МРРБ

автор:Дума

visibility 346

/ брой: 74

Домакинствата заплашени от "водна бедност"

автор:Дума

visibility 337

/ брой: 74

ОМВ търси партньор за проучване за нефт и газ в Черно море

автор:Дума

visibility 338

/ брой: 74

Словакия отхвърля мигрантския пакт

автор:Дума

visibility 392

/ брой: 74

Сърбия осъди решение на ПАСЕ за Косово

автор:Дума

visibility 366

/ брой: 74

Байдън е годен за президент

автор:Дума

visibility 357

/ брой: 74

Накратко

автор:Дума

visibility 323

/ брой: 74

Терористичен атентат

автор:Александър Симов

visibility 409

/ брой: 74

За аматьорщината в киното

visibility 335

/ брой: 74

Г-н Президент, сменете Главчев, не преговаряйте с мафията!

автор:Дума

visibility 340

/ брой: 74

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ