27 Април 2024събота07:44 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Кратки

/ брой: 62

автор:Дума

visibility 37

Георги Арнаудов получава "Златен век"

Именитият композитор на симфонична, камерна, филмова и театрална музика и педагог доц. д-р Георги Арнаудов ще бъде удостоен с почетния знак "Златен век" - звезда и грамота, за принос в развитието и утвърждаването на българската култура и национална идентичност. Високото отличие ще му бъде връчено днес, 29 март, в 14 ч. от министър Рашко Младенов на официална церемония в зала "Колегиум" на Министерството на културата.

Снимка Александър Нишков


Вели Чаушев представя петата си книга в Сатирата


Актьорът Вели Чаушев представя книгата си "Видения в "Небесния театър" днес от 18 ч. на камерната сцена в Сатиричния театър. Събитието е част от честванията по повод 60-ия юбилей на Сатиричния театър. В четенето на откъси от книгата ще участват актрисите Мариана Аламанчева и Латинка Петрова. Музикалното оформление на своеобразния спектакъл е на техния млад колега Мартин Каров. В книгата си актьорът разказва спомените си за своите незабравими колеги Георги Калоянчев, Лео Конфорти, Константин Кисимов, Георги Парцалев, Константин Коцев, Григор Вачков, Апостол Карамитев, Невена Коканова и още много други, които днес играят в Небесния театър. Той нарича спомените си за своите скъпи колеги "дреболии, които са изпадали от официалните портрети. Като мазилката, която е оронена от пирончетата, когато са ги окачвали". "Огледалата в гримьорните още помнят лицата им. В гардеробите ризите им помнят изхвръкващите им сърца преди премиера. Стените са напоени с техните гласове" - пише Вели Чаушев. В книгата си той е възкресил случки и събития, на които сам е бил свидетел. "Струва ми се, че такъв възторг и любов към живота и театъра, които носеха и изповядваха, отиват в небитието. От тях има на какво да се възхитим и приятелски да се усмихнем", признава авторът. Премиерата на книгата "Видения в "Небесния театър" на изд. "Захарий Стоянов" бе през юни 2016 г. Това е петата поред книга на обичания актьор и сладкодумен разказвач Вели Чаушев.


Клуб ЛИН при СБЖ навърши 20 години

Клубът за литература, изкуство и наука при СБЖ навърши 20 години. По този повод ръководството му организира юбилейно събрание и избор на ново ръководство днес, 29 март, от 17 ч. в салона на III етаж в Съюза на българските журналисти в София, ул. "Граф Игнатиев" 4.
 

13 зърнари са взели 52 млн. лв. субсидии

автор:Дума

visibility 436

/ брой: 80

Войната в Украйна удвои приходите на ВМЗ-Сопот

автор:Дума

visibility 457

/ брой: 80

Хващат най-много негодни банкноти от 10 лева

автор:Дума

visibility 409

/ брой: 80

ВМРО-ДПМНЕ води на първия тур

автор:Дума

visibility 436

/ брой: 80

Расте напрежението между САЩ и Китай

автор:Дума

visibility 497

/ брой: 80

Педро Санчес подава оставка?

автор:Дума

visibility 430

/ брой: 80

Накратко

автор:Дума

visibility 358

/ брой: 80

По български

автор:Евгени Гаврилов

visibility 493

/ брой: 80

15 сергии

автор:Таня Глухчева

visibility 492

/ брой: 80

Хем най-бедни, хем богаташи...

visibility 435

/ брой: 80

Абсурдът "Боташ"

автор:Румен Овчаров

visibility 430

/ брой: 80

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ