18 Април 2024четвъртък11:17 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Кратки новини

/ брой: 61

автор:Дума

visibility 57



Концерт с творби от Благовеста Константинова

Авторски концерт на Благовеста Константинова под наслов "Поетични мигове" - песни за глас и пиано, ще се състои на 29 март от 19 ч. в зала "Филип Кутев" на Съюза на българските композитори, ул. "Иван Вазов" 2. Изпълняват студенти от НМА "Проф. Панчо Владигеров" от класа по камерно пеене на проф. Благовеста Константинова и хон. ас. д-р Благовеста Ангелова.

Йордан Каменов гостува в "Старинният файтон"


Националният литературен салон "Старинният файтон" организира вечер с книгата на Йордан Каменов "Те можеха да бъдат нобелисти" днес, 28 март, от 18 ч. в къщата-музей "Димитър Благоев" в София, ул. "Лайош Кошут" 34. Слово ще произнесе Елена Алекова, ще участва и актрисата Богдана Вульпе.

Даян Шаер на турне из България

Българо-сирийската авторка Даян Шаер ще представи късометражния филм по своя първи роман "Има ли места в Рая?" на кратко литературно турне в страната. Днес от 17 ч. писателката ще се срещне със своите почитатели в Регионалната библиотека "Проф. Беню Цонев" в Ловеч. Утре тя ще зарадва публиката от 20 ч. в Melon Live Music Club във Велико Търново. На 30 март от 19 ч. гостенката ще представи своя първи роман и късометражен филм в BH Cafe-Library в Русе. Преди прожекцията Шаер ще сподели с публиката съкровени спомени и впечатления от онази Сирия, която тя помни преди войната. Ще разкаже какво я провокира да се заеме с тежката история на една жена, осмелила се да обича в размирно време и да се превърне в бежанка.


Лекция в памет на Анджей Вайда


"Aнджей Вайда. In Memoriam" е темата на лекция, която ще изнесе д-р Жанета Павлович, лектор по полски език в СУ "Св. Климент Охридски", днес от 18 ч. в Полския институт в София, ул. "Веслец" 12. Входът е свободен. Ще бъде прожектиран филмът "Kaтин". Aнджей Вайда (1926-2016) е филмов и театрален режисьор, сценарист и сценограф. Един от най-изтъкнатите представители на полската филмова школа. Автор е на 40 игрални и над 40 документални филма, 16 телевизионни спектакъла, 13 училищни етюда, документални и игрални сериали.
 

България трябва да се откаже от плоския данък

автор:Дума

visibility 763

/ брой: 73

Правителството взе 200 млн. лв. вътрешен заем

автор:Дума

visibility 723

/ брой: 73

Близо 500 000 души обявиха доходите си пред НАП

автор:Дума

visibility 660

/ брой: 73

БАКБ купува Токуда банк

автор:Дума

visibility 748

/ брой: 73

Киев провокира риск от ядрена катастрофа

автор:Дума

visibility 858

/ брой: 73

Израел търси умен отговор срещу Иран

автор:Дума

visibility 774

/ брой: 73

Китайската икономика надмина очакванията

автор:Дума

visibility 711

/ брой: 73

Започна наказателно дело срещу Тръмп

автор:Дума

visibility 691

/ брой: 73

Мътилката

автор:Александър Симов

visibility 853

/ брой: 73

За гарантиран достъп до услуги и дом за всеки

автор:Дума

visibility 758

/ брой: 73

Правим голямо ляво патриотично обединение

visibility 773

/ брой: 73

Обида за дипломацията

visibility 766

/ брой: 73

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ