18 Април 2024четвъртък08:38 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Удължиха срока за "Моден капан"

Финалистите на конкурса за млади дизайнери ще имат възможност да представят своите колекции на грандиозен ревю спектакъл на 20 май в творческия квартал на Пловдив

/ брой: 61

автор:Дума

visibility 32

Регистрацията за дизайнерския конкурс "Моден капан" продължава до 30 март. За втора поредна година състезанието обръща поглед към младите таланти на България, както ДУМА писа. Най-добрите участници ще имат възможността да представят своите модели пред многобройната публика.
Необходимите документи и изисквания за кандидатстване са публикувани във фейсбук страницата на "Моден капан". Кандидатите, стигнали до втори етап на събитието, ще бъдат обявени на 1 април. 20 финално избрани дизайнери ще станат ясни на 15 април. Те ще имат възможност да представят своите колекции на грандиозен ревю спектакъл на 20 май в творческия квартал на Пловдив и да спечелят и други награди.
Зашеметяващият спектакъл в сърцето на Града под тепетата ще предложи на публиката красиво съчетание от арт решения, модерна визия и талантливи български дизайнери, които заслужават презентация от най-висок клас. Ще бъде изграден подиум, съпътстван от атрактивно осветление и озвучаване, а балерините от танцова формация "Ера Балет" ще представят моделите на младите творци. Артистични решения от "Алениа" ще допълват атмосферата в Капана, а в модния дух на цялото събитие ще бъде изградена необикновена инсталация - сгради на над 100 години отново ще "оживеят", облечени в модерните идеи на Анелия Янкова и 2000 метра плат.
Организаторите на конкурса "Моден капан" напомнят, че събитието се провежда в три етапа и не е обвързано с такса за участие. След успешното първо издание през 2016-а надпреварата т.г. се реализира в рамките на проект "Капана - квартал на творческите индустрии" от програмата на "Пловдив - Европейска столица на културата 2019" и се осъществява с финансовата подкрепа на фондация "Пловдив 2019".


Новите технологии предоставят на млади дизайнери невероятни възможности, премахвайки границите пред таланта и въображението

----------
Бъдете част от второто издание на "Моден капан" и заявете участие на: moden_kapan@abv.bg
Повече информация:
https://www.facebook.com/events/206944149767857/
https://www.facebook.com/ModenKapan/
https://www.facebook.com/aleniamoda/

Организаторът на конкурса "Моден капан" Анелия Янкова е основател на модния бран "Алениа", създаден през 2014 г. Две години по-късно се появява арт бутик "Дрешника", чиято цел е да бъде място, на което младите български дизайнери да получат сцена за изява. В процеса на работа се появява и идеята за подкрепа на ученици и младежи, които имат талант и творят, но все още не са получили възможност да се изявят някъде, още по-малко да предложат своите дрехи на реалния пазар.
"Алениа" има собствен почерк, който може да се види в различни колекции, създадени от бранда, представени в клуб "Библиотеката" и на други места.

България трябва да се откаже от плоския данък

автор:Дума

visibility 320

/ брой: 73

Правителството взе 200 млн. лв. вътрешен заем

автор:Дума

visibility 280

/ брой: 73

Близо 500 000 души обявиха доходите си пред НАП

автор:Дума

visibility 261

/ брой: 73

БАКБ купува Токуда банк

автор:Дума

visibility 264

/ брой: 73

Киев провокира риск от ядрена катастрофа

автор:Дума

visibility 345

/ брой: 73

Израел търси умен отговор срещу Иран

автор:Дума

visibility 300

/ брой: 73

Китайската икономика надмина очакванията

автор:Дума

visibility 267

/ брой: 73

Започна наказателно дело срещу Тръмп

автор:Дума

visibility 261

/ брой: 73

Мътилката

автор:Александър Симов

visibility 290

/ брой: 73

За гарантиран достъп до услуги и дом за всеки

автор:Дума

visibility 307

/ брой: 73

Правим голямо ляво патриотично обединение

visibility 317

/ брой: 73

Обида за дипломацията

visibility 256

/ брой: 73

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ