18 Април 2024четвъртък19:16 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

След успеха

/ брой: 60

автор:Дума

visibility 10


Петър Хубчев, селекционер:

„Вие ще кажете дали това бе най-атрактивният мач в последните години. Не мисля, че беше много атрактивен, но направихме голяма крачка към това, което искаме да постигнем. Искаме да има хъс в играта ни, себераздаване. Първият гол ни помогна много, тактически стояхме много добре на терена през първото полувреме. Няма как да не бъдем доволни. Има и други неща обаче, които се виждат. Например физическото състояние не е на нивото, което трябва, но тези неща ще ги изчистваме в следващите мачове. През годините сме побеждавали от време на време такива отбори, а след това отново сме губили. Публиката ще я върнем с такива победи. За мен публиката бе много и бе перфектна. Подкрепяха отбора и момчетата усетиха това. Това е пътят и този мач го показва. Битката беше най-важното от днешния мач. Дано не ни заблуди този резултат.
Героят на мача Спас Делев:
„Този мач ще го запомня не само заради двата гола, които вкарах. Усещането да вкараш е прекрасно. Тези два гола обаче са заслуга на целия отбор. Сега трябва да сме здраво стъпили на земята. Това е само една победа, която трябва да забравим още тази вечер. Надявам се да победим Беларус с една добра игра и за следващия мач да има още повече фенове. Искам да благодаря на прекрасните фенове, които ни подкрепиха и ни дадоха сили за тази победа. Знаем, че когато сме колектив, тогава могат да се получат нещата.“
Капитанът Ивелин Попов:
„В настроение сме всички. Здраво стъпили сме на земята, знаем си възможностите и трябва да продължим в същия дух и да подобрим още малко играта. Нямаме футболисти на топ ниво, някакви звезди, да разчитаме на тях. Всеки помага на другия. Само така вкарахме два гола, докато  Холандия нямаше чисто голово положение. Ще се трудим, българският фен е изстрадал много от негативни резултати. Ще вървим в тази посока, да надграждаме. Треньорът ни каза: През седмицата тренирахме перфектно, покажете това, което тренирахте и в мача.“
Георги Костадинов, полузащитник:
„Тази победа се дължи на себераздаването, тактическата дисциплина и позитивизма, който имаше в отбора. Вярвахме, че можем да го направим. Смятам, че работата, която свършихме, беше една предпоставка за този резултат. Трябва да намерим баланса, не трябва да лъкатушим от крайност в крайност. Днес победихме силен отбор и още в следващия мач срещу Беларус трябва да затвърдим добрата игра. Тази победа е голяма предпоставка за класиране в Русия. Ще дадем всичко от себе си, пък каквото стане."
Станислав Манолев, защитник:
„Мисля, че зарадвахме българската публика и се надявам да продължаваме така. Борбеността ни изведе до победата. Трябва да си вкарваме положенията. Без голове няма как да стане в тази игра. Очаквахме Холандия да държи топката. Играем мач за мач. Мисля, че сме на правилния път. С вяра и много борба може да продължим да печелим. Надявам се хората да дойдат и да ни подкрепят и занапред. По-добре да играем по провинцията, защото ще има повече публика и по-голям заряд.“
Божидар Чорбаджийски, защитник:
„Бяхме доста добре подготвени за този мач, работихме усилено през цялата седмица. Направихме всичко възможно да държим топката далеч от нашата врата, пресирахме и нещата се получиха. Когато получаваш шанс да играеш за страната си, не мислиш за нищо друго освен да си оставиш сърцето на терена и да се раздадеш. Посвещавам победата на цяла България. Много хубава победа, но не се заблуждаваме изобщо. Сигурен съм, че ще имаме едно добро бъдеше. Ще дадем всичко възможно да се представим така и срещу Беларус.“, каза още бранителят. 
Йордан Лечков, вицепрезидент на БФС:
„Успехът си е успех. Радвам се, че момчетата победиха. Нека гледаме позитивно. Когато има такива резултати, стадионът ще се напълни. Има още много мачове. По-добре да бъдем аутсайдери, но да побеждаваме. Момчетата играха добре. Искам да поздравя Спас Делев не за головете, а за желанието за игра.“
Дани Блинд, селекционер на Холандия:
"От месеци имах добро усещане за този мач. Разочароващо е, че големи играчи не правят това, което се очаква от тях. Това не може да продължава. Нещата ще се променят. В момента сме изключително разочаровани. Сега ще анализираме случилото се. Шефовете ми също ще го направят."
Уесли Снайдер, капитан:
"Изглежда, че след Европейското, ще изпуснем още един голям шампионат. Това обаче си е вина само на нас, играчите, а не на треньора, както се опитват да го изкарат медиите. Треньорът не трябва да се пипа! Не му беше лесно в последните дни преди този мач заради всички промени, които трябваше да направи. Той прави много неща в тренировките, особено през изминалата седмица, които не можахме да покажем на терена. И да бъде сменен, играчите сме същите, така че няма смисъл."

 

Токът за бита още година с фиксирана цена

автор:Дума

visibility 254

/ брой: 74

Общински проекти за 1,9 млрд. лв. са одобрени от МРРБ

автор:Дума

visibility 252

/ брой: 74

Домакинствата заплашени от "водна бедност"

автор:Дума

visibility 257

/ брой: 74

ОМВ търси партньор за проучване за нефт и газ в Черно море

автор:Дума

visibility 245

/ брой: 74

Словакия отхвърля мигрантския пакт

автор:Дума

visibility 247

/ брой: 74

Сърбия осъди решение на ПАСЕ за Косово

автор:Дума

visibility 268

/ брой: 74

Байдън е годен за президент

автор:Дума

visibility 250

/ брой: 74

Накратко

автор:Дума

visibility 216

/ брой: 74

Терористичен атентат

автор:Александър Симов

visibility 271

/ брой: 74

За аматьорщината в киното

visibility 254

/ брой: 74

Г-н Президент, сменете Главчев, не преговаряйте с мафията!

автор:Дума

visibility 241

/ брой: 74

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ