18 Април 2024четвъртък06:46 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Кратки новини

/ брой: 60

автор:Дума

visibility 34



Аоияма завърши с актив в Осака
Даниел Иванов-Аоияма завърши с победа Големия пролетен турнир по сумо в Осака. В среща от последния 15-и ден "маегашира-6" Аоияма повали японския "маегашира-14" Мьогирю с хватката "хатакикоми". Така "Синята планина" от Елхово завърши турнира с актив (качикоши) от 8 победи и 7 поражения, с което ще се изкачи в сумо йерархията. Японският "Йокодзуна" Кисеносато спечели турнира, след като във финален плейоф надви сънародника си "одзеки" Терунофуджи. Преди това японецът победи Терунофуджи и в редовната схватка, за да се изравни с него на върха с 13 успеха и 2 загуби.


Тайсъна победи в дебюта си на профиринга

Даниел Асенов–Тайсъна записа победен дебют в Световните боксови серии. Той беше част от тима на Френските бойни петли, които надвиха Мароканските лъвове с 3:2. Тайсъна се справи с Абделали Дара след единодушно съдийско решение, като загуби само един от петте рунда в картите на съдиите. Успехът му е още по-ценен, защото в началото на седмицата Тайсъна от Кукорево спечели европейското първенство за младежи до 22 г. в Браила, Румъния.


Колева отстъпи на световна звезда в 8 рунда

Милена Колева загуби от ирландската суперзвезда Кати Тейлър на голяма боксова галавечер в Манчестър. Пред 20 000 зрители олимпийската, световна и европейска шампионка доминираше от началото до края на двубоя. Тя победи по точки в 8 рунда, а в седмия повали Колева в нокдаун, но българката успя да изкара до края на рунда и да спечели адмирациите на специалистите, които отбелязаха, че това е бил най-тежкият мач в досегашната кариера на Тейлър. Тя вече има 4 победи (2 с нокаут) от 4 мача и до края на годината иска да атакува световната титла. Колева пък претърпя осма загуба в своята кариера срещу 9 победи (3 с нокаут) и 1 равен.


Крафт с първа Световна купа

Австриецът Щефан Крафт триумфира в последното състезание от сезона за Световната купа по ски скок и спечели за първи път в кариерата си Големия кристален глобус. 23-годишният Крафт завърши на първо място в надпреварата по ски полети в Планица, Словения, с 244.3 точки, след като постигна 250,0 м в първия скок, а вторите опити бяха отменени заради силен вятър. Той има 8 победи за сезона и общо 12 в кариерата си. С успеха той си осигури и малката Световна купа по ски полети, като детронира словенеца Петер Превц, шампион от предишните три сезона. В предишния кръг във Викерсунд, Норвегия, той постави и световен рекорд, след като прелетя 253,5 м. Крафт завърши на върха в генералното класиране след 32 състезания за сезона с 1665 т., пред шампиона от "4-те шанци" Камил Стох (Пол) 1524 и Даниел Андре Танде (Нор) 1201. Владимир Зографски не спечели нито една точка за първи път след 6 сезона в Световната купа. Самоковецът успя да влезе след квалификациите само за 5 състезания през кампанията, като най-предното му класиране беше 45-о място в Оберстдорф от "4-те шанци" в края на декември.


Снимки БГНЕС
Бившият участник в Тур де Франс Джордж Хинкапи (САЩ) се полива с вода, след като спечели "Кейп Епик" в мастърс категорията след последния етап, дълъг 103 км. В състезанието, наричано Тур де Франс на планинското колоездене, участваха 1200 професионални и любители колоездачи от 52 страни, които изминаха общо 691 км в 8 етапа, преодолявайки обща денивелация, 2 пъти по-голяма от Еверест (8848 м)

 

България трябва да се откаже от плоския данък

автор:Дума

visibility 320

/ брой: 73

Правителството взе 200 млн. лв. вътрешен заем

автор:Дума

visibility 280

/ брой: 73

Близо 500 000 души обявиха доходите си пред НАП

автор:Дума

visibility 261

/ брой: 73

БАКБ купува Токуда банк

автор:Дума

visibility 264

/ брой: 73

Киев провокира риск от ядрена катастрофа

автор:Дума

visibility 345

/ брой: 73

Израел търси умен отговор срещу Иран

автор:Дума

visibility 300

/ брой: 73

Китайската икономика надмина очакванията

автор:Дума

visibility 267

/ брой: 73

Започна наказателно дело срещу Тръмп

автор:Дума

visibility 261

/ брой: 73

Мътилката

автор:Александър Симов

visibility 290

/ брой: 73

За гарантиран достъп до услуги и дом за всеки

автор:Дума

visibility 307

/ брой: 73

Правим голямо ляво патриотично обединение

visibility 317

/ брой: 73

Обида за дипломацията

visibility 256

/ брой: 73

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ