16 Април 2024вторник23:44 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Петолиния

"2CELLOS" представя с турне новия си албум

/ брой: 59

автор:Дума

visibility 32

Новият албум на дуото "2CELLOS" - "Score", излезе на 17 март на физически носител (CD) и двойна винилова плоча (2LP) от "Вирджиния рекърдс/Sony Music". В негова подкрепа музикантите тръгват на турне, като на 4 декември т. г. ще изнесат концерт в зала "Арена Армеец" в София, научи ДУМА от Калина Ноева. Всеки, закупил билет за грандиозното шоу, може да вземе и най-новия албум на "2CELLOS" на специална цена в eventim.bg. Билети на цени от 50 до 110 лв. вече се продават в мрежата на "Ивентим" в цялата страна и онлайн на Eventim.bg.
Словенецът Лука Сулич и хърватинът Степан Хаусер, или "2CELLOS", са най-успешното и динамично инструментално дуо на съвременната музикална сцена. С новия си албум "Score" дуетът влиза в света на филмовата музика. Изданието включва някои от най-красивите мелодии от филми и телевизионни сериали, но представени в нови аранжименти за виолончело и оркестър. Записите са реализирани с Лондонския симфоничен оркестър под диригентството на Робин Смит. Аранжиментите са дело на самите Лука Сулич и Степан Хаусер заедно с продуцента Ник Патрик, продуцирал албуми за Джаки Еванчо, "Ил диво" и Пласидо Доминго.
Албумът се открива с композицията "Game of Thrones Medley", микс от основната тема на култовия сериал и пиесата от саундрака към него - "The Rains of Castamere". Видеото към сингъла (с над 4 милиона гледания към момента) е снимано в Дубровник. Включени са и някои от най-емблематичните филмови теми от незабравими саундтрак албуми като "My Heart Will Go On" (с "Оскар" за "Песен от филм"), част от саундтрака към "Титаник", написан от Джеймс Хорнър, Джон Уилямс и основната тема от "Списъкът на Шиндлер", темата към "Огнените колесници", написана от Вангелис (също отличена с "Оскар"). Може да се чуят теми от филмите "Смело сърце" ("For the Love of a Princess") по музика на Джеймс Хорнър, "May It Be" от "Властелинът на пръстените: "Задругата на пръстена" (представена във филма от Ениа); вдъхновяващата "Now We Are Free" от "Гладиатор" от Ханс Цимер, Лиса Джерард и Клаус Баделт.
Вокалната красота в звученето на виолончелото го превръща в перфектния инструмент при интерпретирането на романтичните пиеси, включени в албума - песента "Moon River" на Хенри Манчини/Джони Мърсър от "Закуска в Тифани"; красивите теми, създадени от Енио Мориконе за "Ново кино Парадизо" и "Малена"; любовната тема на Нино Рота от "Кръстникът"; отличената с "Оскар" заглавна тема от "Любовна история" от Франсис Лей, темата от "Рейнмен", написана от Ханс Цимер и вдъхновяващата пиеса на Стенли Майерс "Каватина" от саундтрака към "Ловецът на елени".
"2CELLOS" притежава неподправен и характерен артистичен стил, с който размива границите между различните музикални стилове - от класическа и филмова музика до поп и рок жанра. Дуото концертира по целия свят, а един от страничните проекти в кариерата му е участието в бенда на Елтън Джон, като "2CELLOS" бяха и подгряващи артисти на турнето на музикалната легенда.

Снимки "Вирджиния рекърдс/Sony Music"

Билетът за влак поскъпва с 20% от 7 май

автор:Дума

visibility 300

/ брой: 72

Тецовете в Източномаришкия басейн минават на газ

автор:Дума

visibility 341

/ брой: 72

Инфлацията леко се забавя, но храните поскъпват

автор:Дума

visibility 283

/ брой: 72

Заплаха за поливния сезон в Пловдивско

автор:Дума

visibility 297

/ брой: 72

Разногласия в Тел Авив за отговора срещу Иран

автор:Дума

visibility 348

/ брой: 72

В Гърция забраниха паленето на огън

автор:Дума

visibility 303

/ брой: 72

Кипър спира да дава убежище на сирийци

автор:Дума

visibility 302

/ брой: 72

Накратко

автор:Дума

visibility 294

/ брой: 72

Широко затворени очи

автор:Мая Йовановска

visibility 323

/ брой: 72

"Наивният" Иран

автор:Юри Михалков

visibility 323

/ брой: 72

Ще изпратим ли на изборите отново бандити във властта?

visibility 295

/ брой: 72

За нов икономически модел в ЕС, базиран на знанието

автор:Дума

visibility 275

/ брой: 72

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ