19 Април 2024петък13:16 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Преизбраха Костадинова за шеф на БОК

Илиана Раева отпадна от Изпълнителното бюро

/ брой: 59

автор:Дума

visibility 11

Стефка Костадинова очаквано беше преизбрана за председател на Българския олимпийски комитет. Световната рекордьорка в скока на височина беше и единственият кандидат за поста. На Общото събрание за примата на атлетиката гласуваха 49 души, а против бяха само двама. Това е четвърти мандат на пловдивчанката начело на БОК, където застана през 2005 г. Костадинова още е далеч от предшественика си Иван Славков, който изкара 23 г.
На Общото събрание беше утвърдено и новото Изпълнително бюро на организацията. От него отпадна само председателят на федерацията по художествена гимнастика Илиана Раева. За нея гласуваха 17 души при 46 валидни бюлетини от общо 49. В бюрото влязоха Валентин Йорданов, Йорданка Благоева, Красимир Инински, Любомир Ганев, проф. Пенчо Гешев, Стефан Цветков, Христо Стоичков, Тодор Гергов, Георги Глушков, Георги Марков, Данчо Лазаров, Здравка Йорданова, Пламен Кръстев, Красимир Дунев, Цеко Минев, Мария Гроздева, Стефан Китов, Таня Богомилова, Христо Марков и Ваня Гешева. Председател на контролния съвет остана Цено Ценов, а в него влязоха Юрий Алкалай, Илия Лалов, Екатерина Дафовска и Даниел Павлов.
"България имаше своите герои на Олимпиадите през последния ни мандат и искам от все сърце да благодаря на спортистите и на техните федерации. Специални поздравления за Ружди Ружди, заслужил злато на Параолимпиадата в Рио. Гордея се със спортистите ни, защото през този период имахме и хубави, и не толкова добри моменти. Последните четири години БОК запази статута си на надпартийна и независима институция, въпреки сложната обстановка в държавата. Направихме всичко необходимо да подпомагаме спортисти и федерации според възможностите си. БОК винаги е бил отворен за проблемите на спортните хора", каза Костадинова.


Спортният министър проф. Даниела Дашева поздравява Стефка Костадинова (вдясно), която бе преизбрана за шеф на БОК

Снимка БГНЕС

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 153

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 255

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 188

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 155

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 153

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 135

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 156

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 173

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 153

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ