28 Март 2024четвъртък12:12 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Корнелия Нинова иска КСНС след изборите

БСП ще прави принципни коалиции, а не само за власт

/ брой: 58

автор:Дума

visibility 37

Веднага след изборите ще призова президента Радев да свика КСНС. Това съобщи лидерът на БСMП Корнелия Нинова на среща с избиратели в Добрич. "След опитите за намеса на турски държавници в националната ни политика сме изправени пред въпрос за суверенитета на България и сигурността на всеки гражданин. Ще се обърна към другите лидери на партии да се обединим, че над всички ни стои България и че всички трябва да се обединим в защита на нейната териториална цялост, национален суверенитет и сигурност на всеки български гражданин", заяви Нинова.
Застанали пред вас с лицата си, готови да променим България. С тези думи водачът на листата на "БСП за България" в Добрич Красимир Янков се обърна към събралите се в Дома на техниката в града. Той подчерта, че важна промяна трябва да бъде извършена в образованието, държавата да застане до хората, да се ангажира с разкриването на работни места, повишаване на доходите, да има работещи институции.  "В края на тази тежка кампания сме близо до промяната. Помогнете ни да я постигнем заедно с бюлетина номер 10", призова Янков.
Ще правим принципни коалиции, а не просто за властта. Това обяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на среща с граждани в Шумен. Тя припомни, че Борисов се е опитал да се дистанцира от ДОСТ и да убеди хората, че няма да се коалира с тях. "Няма как да ни убедите, господин Борисов, защото ДОСТ беше създадена и регистрирана по ваше време. ДОСТ агитираше открито и в Турция, и в България за подкрепа за Цецка Цачева на президентските избори и докато се отричахте от ДОСТ, Томислав Дончев и консултант на ДОСТ бяха засечени на  общи разговори. Не приемаме това лицемерие. ДОСТ е бъдещият партньор, който ГЕРБ си отглежда за парламента", категорична е Нинова. Тя коментира, че Борисов се е отрекъл и от ДПС, но е управлявал задкулисно  с тях. В 43-ото НС най-важните решения за България се взеха с гласовете на ДПС, припомни Нинова.
"Нашите коалиции с ДПС винаги са били публични и явни и ние сме си понесли последиците за това. Тези на Борисов винаги са скрити и задкулисни. Защото сме си понесли последиците и сме си взели урока, ще кажа, че два пъти сгрешихме, трети път няма да го направим", поясни Нинова. По думите й това не са само празни обещания. Доказах като лидер, че трябва да се правят чисти, прозрачни и принципни коалиции, подчерта тя.
Нинова поясни, че по волята на членовете си БСП е тръгнала на преговори с АБВ, но когато са започнали да се договарят с ГЕРБ и реформатори по места, тя е имала смелостта да се изправи и да каже: "Край. Дотук с тази коалиция, защото тя би била безпринципна." Нинова уточни, че когато е било взето решение да се промени БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ тя решително е заявила: "Край с партии, които са в тази коалиция само заради субсидиите и за да използват БСП, но да правят своя политика, различна от тази на коалицията, и да ни използват като ракетоносител за свои интереси."


Жителите на Добрич изразиха категоричната си подкрепа за кандидатите на "БСП за България"



 

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 149

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 158

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 135

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 151

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 118

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 123

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 115

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 148

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 127

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 146

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ