23 Април 2024вторник16:54 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Протеже на ГЕРБ организира протест в София

Плашат, че проявата, обявена като недоволство на животновъди, ще продължи

/ брой: 58

автор:Дума

visibility 22

Протест, заявен като недоволство на животновъди, блокира на няколко пъти вчера център на София. Проявата бе организиран от Бойко Синапов, председател на Сдружение "Обединени български животновъди". Това е човекът, който през 2013 г., когато първото правителство на Борисов подаде оставка, докара камиони с прасета пред Народното събрание в негова подкрепа.
Мероприятието, което беше шумно и продължи няколко часа, започна в 11 ч. пред Министерството на земеделието, където недоволните искаха среща със земеделския министър Христо Бозуков. После протестиращите отидоха пред президентството, като премина шумно по бул. "Стамболийски". Те настояваха и за среща с президента Румен Радев. После отново потеглиха към сградата на агроминистерството.
Протестиращите скандираха "Мафия", развяваха български знамена, и обявиха, че са производители от различни райони на страната, сред които Кюстендил, Дупница и др. Фермерите поискаха заповедта на земеделския министър, която забранява нови кандидати по мерките за биоземеделие да бъде моментално отменена, а парите на животновъдите да бъдат изплатени още вчера.
Министър Бозуков спря новите заявление по мярка 11 за биоземеделие, защото няма пари. На пресконференция той обясни, че те са похарчени за 2, вместо за 7 години и има дупка от около 90 милиона лева. Все пак всички стари заявления ще бъдат изпълнени, каза министърът. Въпреки, че стана ясно, че парите са изхарчени предсрочно, протестът, с който Бойко Синапов плаши повече от седмица, се състоя вчера и бе доста шумен. Освен това протестиращите заявиха, че започва организация за затварянето на ключови пътни артерии в България. Те заплашиха, че в петък протестът ще продължи и се заканиха да блокират изцяло магистрала "Струма".
Благовеста Цветкова
Шефът на "Обединени български животновъди" Бойко Синапов организира шумно шествие в центъра на София

 

1/3 у нас взимат под 1000 лева

автор:Дума

visibility 233

/ брой: 77

Бум на заболели от коклюш

автор:Дума

visibility 245

/ брой: 77

Великденската трапеза поскъпва

автор:Дума

visibility 270

/ брой: 77

Рязкото застудяване удари реколтата от череши

автор:Дума

visibility 303

/ брой: 77

Когато ни свърши руския петрол, бензинът поскъпва

автор:Дума

visibility 283

/ брой: 77

България в еврозоната - по-реалистично е през 2026 г.

автор:Дума

visibility 257

/ брой: 77

Агнешкото в Гърция 10 евро за килограм

автор:Дума

visibility 222

/ брой: 77

Баските сепаратисти с исторически успех

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 77

Иран запазва строгия контрол върху дрехите

автор:Дума

visibility 276

/ брой: 77

Извращения

автор:Александър Симов

visibility 292

/ брой: 77

Диверсификация

автор:Мая Йовановска

visibility 269

/ брой: 77

За 10-те постижения след Десети

visibility 265

/ брой: 77

НА ВТОРО ЧЕТЕНЕ И ГЛЕДАНЕ

автор:Лозан Такев

visibility 293

/ брой: 77

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ