29 Март 2024петък13:16 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Празник за феновете на комикс културата

Звезди от "Game of Thrones" и "Cosplay" легенди идват в България за първото издание на "Aniventure Comic Con"

/ брой: 58

автор:Дума

visibility 8

След 11 години история, изпълнена с аниме, манга и японска култура, организираният от клуб "Nakama" фестивал "Aniventure" обединява сили с най-новото за България, но добре познато на всеки фен на комикс културата по света събитие - "Comic Con". То ще бъде организирано от "Kеy Events" и голяма част от екипа, стоящ зад най-голямото младежко събитие в България "ON! Fest", чието последно издание беше през 2013 г.
"Вълнуваме се, че "Comic Con" ще се случи за първи път и в България и ще бъдем сред партньорите на това събитие, организирано със специално внимание към комикс културата и сериалите. Очакваме да бъде предизвикателство за по-широката публика и истински празник за феновете", каза Милена Филчева, директор "Маркетинг и ПР" на "Fox Networks Group Bulgaria".
В името на възможно най-доброто забавление очаквайте най-известните "Cosplay" гости в историята на "Aniventure", както и вече традиционните арт конкурси, зони за аниме и манга, k-pop, настолни игри, лекции и панели с чуждестранни гости и много нови за събитието атракции. За първи път в България ще дойде полската звезда Calypsen Cosplay, печелила куп отличия от международни състезания.
"Comic Con" зоната ще срещне феновете с актьори от любими сериали благодарение и на HBO, които са основни партньори на фестивала. Първото потвърдено име е това на Tom Wlaschiha, изиграл една от ключовите роли в сериала "Game of Thrones", тази на The Faceless Man - Jaqen H`ghar of Braavos   
(http://gameofthrones.wikia.com/wiki/Jaqen_H'ghar). Jaqen ще открие квалификацията за "EuroCosplay 2017" на 10 септември, а ден по-рано ще бъде на разположение за снимки и автографи в специалната Meet & Greet зона. Достъпът до нея е ограничен само за притежатели на специални билети.
Цели 2500 кв. м ще бъдат отделени за най-голямата гейминг зона правена у нас. Тя ще приеме едни от най-добрите геймъри от Източна Европа на голямата си сцена, а допълнителни турнири с впечатляващи награди ще бъдат организирани и за всички желаещи да премерят сили в турнири по игри като CS:GO, League of Legends, FIFA и мн. др.
По традиция ще гостуват и едни от най-добрите графити артисти от цял свят с много мастър класове и уъркшоп зони за по-малките.
Ограничено количество промо билети за целия фестивал на цена от 25 лв. се продават в OMV, The Mall, касите на НДК и онлайн на Eventim.bg. Всеки пас, закупен предварително, дава шанс на притежателя му да участва в томбола за големи награди, включително и чисто нов гейм лаптоп. Деца до 7 години влизат безплатно.

За първи път в България ще дойде полската звезда Calypsen Cosplay

Надниците у нас - най-ниски в ЕС

автор:Дума

visibility 180

/ брой: 60

Парното може да поевтинее символично от 1 юли

автор:Дума

visibility 169

/ брой: 60

32 лв. за килограм агнешко, цената още ще расте

автор:Дума

visibility 157

/ брой: 60

"Български пощи" ще изплаща пенсии още поне 5 години

автор:Дума

visibility 170

/ брой: 60

Над 780 милиона души гладуват

автор:Дума

visibility 149

/ брой: 60

100 тона пластмаса във водите на Дунав

автор:Дума

visibility 157

/ брой: 60

Правозащитници възмутени от САЩ

автор:Дума

visibility 156

/ брой: 60

Гърция най-бедна в ЕС след България

автор:Дума

visibility 176

/ брой: 60

Под прага на унижението

автор:Ина Михайлова

visibility 168

/ брой: 60

Бумеранг с еврото

visibility 161

/ брой: 60

Щети за милиарди

автор:Нора Стоичкова

visibility 175

/ брой: 60

Надвисна риск от конституционна криза

visibility 145

/ брой: 60

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ