19 Април 2024петък07:55 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Кратки

/ брой: 58

автор:Дума

visibility 10



В Русе започват да полагат тревата на стадиона

В Русе започват да полагат тревата на Градския стадион, който е в ремонт от октомври. Наред с това се работи с големи темпове и за осветлението, чиито стълбове се издигат. От Дунав очакват модернизирането да приключи до месец. Парите са осигурени от ММС, а обещанието на тогавашния спортен министър Красен Кралев беше, че ремонтът ще завърши за старта на пролетния дял на Първа лига. Сега се очаква "драконите" да изиграят последните домакински мачове на собствената си арена.

Аоияма с пета победа на турнира в Осака

Даниел Иванов записа пета победа на големия пролетен турнир по сумо в Осака. В единадесетия ден българинът надделя над Кагаяки, след като използва техниката "ошидаши", с която избута съперника си от дохиото. Аоияма остава и с шест загуби, а днес ще срещне Ура, който е с 6 победи. В класирането води "йокодзуна" Кисеносато, който все още няма поражение.

Пропадна мач на Тервел Пулев в Германия

Вторият мач на професионалния ринг за Тервел Пулев пропадна. Той трябваше да се състои на 25 март в германския град Потсдам, но в последния момент битката е била отменена по независещи от българина причини. Така следващото препятствие пред по-малкия брат Пулев ще е в "Арена Армеец" на 28 април. Там се проведе и първият двубой в кариерата му на професионалист, когато нокаутира хърватин. На галавечерта в София ще присъстват и иконите в тежкия рок "Рамщайн". Все още не е ясно дали те ще са само зрители, или и ще пеят пред родна публика.

Българка ще е комисар на Финалната четворка на Евролигата

Елеонора Рангелова ще бъде единственият комисар на ФИБА по време на Финалната четворка на женската Евролига. Шампионът ще бъде излъчен в турнир в Екатеринбург от 14 до 16 април. Руският град е домакин на финалите за четвърти път в последните 6 години, след като прие най-добрите женски клубове през 2011, 2013 и 2014 г. 1/2-финалните двойки са Динамо Курск - Прага и Екатеринбург - Фенербахче.

Токът за бита още година с фиксирана цена

автор:Дума

visibility 338

/ брой: 74

Общински проекти за 1,9 млрд. лв. са одобрени от МРРБ

автор:Дума

visibility 346

/ брой: 74

Домакинствата заплашени от "водна бедност"

автор:Дума

visibility 337

/ брой: 74

ОМВ търси партньор за проучване за нефт и газ в Черно море

автор:Дума

visibility 338

/ брой: 74

Словакия отхвърля мигрантския пакт

автор:Дума

visibility 392

/ брой: 74

Сърбия осъди решение на ПАСЕ за Косово

автор:Дума

visibility 366

/ брой: 74

Байдън е годен за президент

автор:Дума

visibility 357

/ брой: 74

Накратко

автор:Дума

visibility 323

/ брой: 74

Терористичен атентат

автор:Александър Симов

visibility 409

/ брой: 74

За аматьорщината в киното

visibility 335

/ брой: 74

Г-н Президент, сменете Главчев, не преговаряйте с мафията!

автор:Дума

visibility 340

/ брой: 74

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ