19 Април 2024петък09:49 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

ЦСКА плаши с бойкот

"Червените" останаха без зала в София за 1/2-финалите от волейболната Суперлига

/ брой: 58

автор:Дума

visibility 8

Мъжкият отбор на ЦСКА заплаши с бойкот във волейболната Суперлига. Тимът на Александър Попов остана без зала в София за 1/2-финалите с Нефтохимик, които започват във вторник. По правилник "червените" трябва да използват арена с поне 800 седящи места, а собствената им "Васил Симов" е с капацитет от 350. Големите "Арена Армеец" и "Универсиада" са заети с изборите и други събития след това и ЦСКА не може да ги използва. Залата на федерацията "Христо Ботев" пък е негодна, тъй като трибуните са пред срутване. Там може да се играят мачове без публика или с минимално количество. Попов обаче не иска да излизат от столицата, защото като победител от редовния, сезон ЦСКА е с домакинско предимство в плейофите, което напрактика се губи.
"Разбирам, че това е радикално решение, но след като получихме писмо от федерацията със забрана да играем в нашата зала, наистина надделява и такова решение, че може и да се наложи да не играем", каза пред "Диема спорт 2" Попов, който е и президент, и старши треньор на ЦСКА.
"Предложихме да се отвори само едната трибуна на "Христо Ботев", което не би трябвало да е проблем, но до този момент нямаме утвърдителен отговор. Ние се наричаме ЦСКА София. И не можем да дадем домакинското си предимство, което сме спечелили с толкова труд. Събрали сме се тук хора да упражняваме този хубав спорт в България и всеки трябва да прави компромиси за това нещо. Нито една зала в България, с изключение на тази в Дупница, не отговаря на всичките изисквания на българската федерация към провеждането на каквато и да е спортна среща. Питам "Васил Симов" ли е проблемът, или залата в Разлог, или в Тетевен, или в Добрич, или която и да се сетите? Когато се мери с различен аршин, не е хубаво и на нас не ни е приятно", допълни още Попов. На този етап най-близките варианти пред ЦСКА са залите в Горна Малина и в Сливница.

Токът за бита още година с фиксирана цена

автор:Дума

visibility 493

/ брой: 74

Общински проекти за 1,9 млрд. лв. са одобрени от МРРБ

автор:Дума

visibility 496

/ брой: 74

Домакинствата заплашени от "водна бедност"

автор:Дума

visibility 465

/ брой: 74

ОМВ търси партньор за проучване за нефт и газ в Черно море

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 74

Словакия отхвърля мигрантския пакт

автор:Дума

visibility 560

/ брой: 74

Сърбия осъди решение на ПАСЕ за Косово

автор:Дума

visibility 527

/ брой: 74

Байдън е годен за президент

автор:Дума

visibility 503

/ брой: 74

Накратко

автор:Дума

visibility 467

/ брой: 74

Терористичен атентат

автор:Александър Симов

visibility 590

/ брой: 74

За аматьорщината в киното

visibility 489

/ брой: 74

Г-н Президент, сменете Главчев, не преговаряйте с мафията!

автор:Дума

visibility 502

/ брой: 74

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ