26 Април 2024петък07:28 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Кратки

/ брой: 57

автор:Дума

visibility 16





Първи златни медали за България от Световните зимни игри на Спешъл олимпикс


Славка Стоянова (на 12 години, Чепеларе) и Калин Георгиев ( 15 г. Смолян) спечелиха златни медали на 50 м ски бягане класически стил на Световните зимни игри на Спешъл олимпикс в Рамсау, Австрия. "Спортът ме вдъхновява, кара ме да се чувствам щастлива. За мен е огромна гордост, че спечелих златен медал за България", сподели Стоянова. "Мечтаех да представя страната ни на най-високо ниво", каза Георгиев.

Аоияма с шеста загуба в Осака

Даниел Иванов-Аоияма допусна трета поредна и общо шеста загуба на големия пролетен турнир по сумо в Осака. В десетия ден "маегашира-6" отстъпи пред "маегашира-8" Окинуми. В класирането водят "секиваке" Такаясу и "Йокодзуна" Кисеносато с по 10 победи.

В Ямайка вдигат статуя на Болт

Юсейн Болт ще прекрати кариерата си след Световното първенство по лека атлетика в Лондон през август, а в родината му Ямайка работят усърдно върху изграждане на негова статуя. Министърът на културата и спорта Оливия Гранж обяви, че проектът трябва да бъде завършен до началото на август, когато ще се отбележи 55-годишнината от Независимостта на страната. "В график сме да завършим статуята и трябва да я поставим така, че да съвпадне с финала на Болт на световното", каза Гранж.

Над 200 000 искат да гледат Байерн и Реал

Предстоящият 1/4-финал в Шампионската лига между Байерн Мюнхен и Реал Мадрид предизвика истинска истерия сред феновете. Над 200 000 заявки за билети за получили баварците от желаещи да проследят двубоя на живо на "Алианц Арена". От клуба са взели решение да не приемат повече молби. Първата среща е на 12 април от 21.45 ч. Стадионът на немския тим може да побере 70 000 души. Едва 30 000 пропуска обаче ще бъдат разпределени между тези повече от 200 000 заинтересовани. Причината е, че има има 35 000 притежатели на абонаментни карти с право да присъстват на двубои от турнира на богатите. Същевременно има предназначена бройка от 3779 билета за фенове на Кралския клуб.

 

Обществените поръчки над 5 млн. лв. под специален надзор

автор:Дума

visibility 306

/ брой: 79

Забраняват рекламата на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 333

/ брой: 79

Безплатни винетки за електромобилите на инвалидите

автор:Дума

visibility 384

/ брой: 79

Жилищните кредити с нови рекорди

автор:Дума

visibility 316

/ брой: 79

Северна Македония гласува за президент

автор:Дума

visibility 299

/ брой: 79

ЕП прие закон за защита на жените

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 79

Хиляди деца в Румъния оставени на бабите

автор:Дума

visibility 346

/ брой: 79

Накратко

автор:Дума

visibility 255

/ брой: 79

Политически кукувици

автор:Александър Симов

visibility 393

/ брой: 79

Договорът с „Боташ“ е национално предателство

visibility 324

/ брой: 79

Как Йончева забрави "Ало, Банов"

автор:Дума

visibility 339

/ брой: 79

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ