02 Май 2024четвъртък00:22 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Кратки новини

/ брой: 57

автор:Дума

visibility 21




Полски треньор преговарял с Левски


Полският треньор Радослав Латал е преговарял да поеме Левски. Това е станало в дните, преди Елин Топузаков да бъде уволнен и на мястото му да бъде назначен Николай Митов. "Получих предложение от Левски, дори коментирахме евентуалния договор, но отказах да поема този отбор", сподели пред sports.cz 47-годишният Латал. От месец той е без работа, след като бе уволнен от Пяст Гливице. Миналия сезон Латал се превърна в сензация, след като именно с Пяст води до последно битка за първото място, но в крайна сметка тимът му остана втори в Екстракласата за сметка на хегемона Легия Варшава.

Бивш клуб на Стоичков взима Швайнщайгер

Бившият клуб на Христо Стоичков Чикаго Файър ще приюти Бастиан Швайнщайгер. Полузащитникът на Манчестър Юнайтед не може да се докопа до първия състав на "червените дяволи" при новия им мениджър Жозе Моуриньо, поради което е решил да продължи кариерата си в САЩ. 32-годишният германец даже вече има разрешение от настоящия си клуб да се присъедини към американците. Световният шампион с бундестима от Мондиал 2014 ще подпише договор за една година и ще получава седмична заплата от 85 000 паунда. Това ще го направи един от десетимата най-добре платени играчи в МЛС. Очаква се сделката да бъде финализирана следващата седмица, след като Швайнщайгер получи работна виза и разрешение за работа и премине медицински прегледи. "Винаги съм търсил възможности, които да имат положителен ефект и да ми помогнат да постигна нещо голямо. Преминаването ми в Чикаго Файър не е по-различно", обясни той.

Балъков реди трансфер на Недялков в Щутгарт


Красимир Балъков помага за трансфер на Антон Недялков от ЦСКА-Сф в Щутгарт. Защитникът е обект на силен интерес от страна на лидера във Втора бундеслига, който реди селекция за участие в елита на Германия наесен. Очаква се скаути на тима да бъдат на трибуните на ст. "Българска армия" за дербито с Лудогорец на 1 април. Балъков е легенда на Щутгарт, а в същото време наскоро призна, че работи за "червените". Той е бивш треньор на Литекс, който миналото лято се преименува именно на ЦСКА-Сф. На "Армията" скаутите от Германия ще гледат и други играчи на "червените", както такива на Лудогорец.
Тимът на Стамен Белчев поднови тренировки, като снощи той заведе подопечните си на занимание в Панчарево. Доскоро базата на "червените" бе в ремонт, след като бе затворена последните четири години. В петък от 14.00 часа ЦСКА-Сф ще играе на базата контрола с Монтана. Проверката ще е открита за фенове, а входът е свободен.


Атакуващият халф на Берое Борислав Цонев заслужи статуетката на пресклуб "България" за Играч на XXV кръг в Първа лига. 21-годишният благоевградчанин вкара първите 2 гола за успеха над Монтана с 3:0

Снимка Мони ГЕОРГИЕВ

БСП подкрепи нулевата ставка на ДДС върху хляба

автор:Дума

visibility 331

/ брой: 83

Фалитите у нас са намалели с 10%

автор:Дума

visibility 322

/ брой: 83

Окончателно: без повече реклама на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 315

/ брой: 83

Транспортна стачка парализира Гърция

автор:Дума

visibility 326

/ брой: 83

4 страни от ЕС готови да признаят Палестина

автор:Дума

visibility 419

/ брой: 83

Хутите атакуваха бойни кораби на САЩ

автор:Дума

visibility 373

/ брой: 83

Накратко

автор:Дума

visibility 329

/ брой: 83

Празник на гнева

автор:Александър Симов

visibility 402

/ брой: 83

Оставаме алтернативата

автор:Дума

visibility 336

/ брой: 83

Презряният Нерон

visibility 357

/ брой: 83

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ