25 Април 2024четвъртък16:22 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Хванаха левскар с дрога

Волейболистът Спас Байрев е дал положителна допинг проба с наличието на марихуана, аут за шест месеца

/ брой: 57

автор:Дума

visibility 15

Волейболистът на Левски Спас Байрев е хванат с марихуана. Диагоналът е дал положителна проба след мача с ЦСКА (1:3 гейма) в "Арена Армеец" на 22 февруари. Срещата от редовния сезон бе изгледана от около 5000 зрители, което е рекорд във вътрешното първенство.
23-годишният пловдивчанин изненадващо не попадна в групата за втория двубой на "сините" срещу шампиона Добруджа от 1/4-финалните плейофи в първенството. След мача шефът на клуба Владо Николов отклони въпросите за допинга, но призна, че имат проблеми с водещия си волейболист, който бе смятан за надежда за националния тим на България. Днес Левски ще даде официална пресконференция по случая, но самият Байрев призна: "Мислил съм, че марихуаната може да ми навлече неприятности. Всъщност наистина, тя не влияе на спортната форма", каза той.
Очаква се волейболистът да бъде наказан за шест месеца.
"Марихуаната си е дрога. Всичко е свързано със законите на държавата. Тя не влияе на спортната форма на състезателите, но се използва за добро настроение и за забравяне на проблемите, ако има такива. Прави света розов. В държава, в която има повече проблеми, се пуши повече. Лошото е, че младите все повече налитат на тези неща", обяви пред BGvolleyball.com кондиционният специалист доц. д-р Юлиан Карабиберов.
"Много е трудно, защото Спас стъпи на път, който можеше да го отведе доста надалеч. Трябваше много малко, за да продължи да крачи по него. Сигурно е имал своите причини да направи това, което е направил. И аз не знам точно какво е направил. Яд ме е, защото е талантлив. По някой път грешните стъпки се наказват", обяви треньорът на Левски Петър Шопов.
Байрев игра в първата среща с шампионите в Добрич в петък, а резултатът от пробата е излязла в понеделник сутринта, часове преди втория мач.
За последно български волейболист беше хващан с допинг през 2015 г. Тогава в пробата на играча на Нефтохимик и настоящ капитан на Левски Теодор Богданов беше открит ефедрин. Централният блокировач беше наказан за 6 месеца.

 

Обществените поръчки над 5 млн. лв. под специален надзор

автор:Дума

visibility 280

/ брой: 79

Забраняват рекламата на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 297

/ брой: 79

Безплатни винетки за електромобилите на инвалидите

автор:Дума

visibility 354

/ брой: 79

Жилищните кредити с нови рекорди

автор:Дума

visibility 287

/ брой: 79

Северна Македония гласува за президент

автор:Дума

visibility 268

/ брой: 79

ЕП прие закон за защита на жените

автор:Дума

visibility 313

/ брой: 79

Хиляди деца в Румъния оставени на бабите

автор:Дума

visibility 312

/ брой: 79

Накратко

автор:Дума

visibility 230

/ брой: 79

Политически кукувици

автор:Александър Симов

visibility 348

/ брой: 79

Договорът с „Боташ“ е национално предателство

visibility 277

/ брой: 79

Как Йончева забрави "Ало, Банов"

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 79

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ