26 Април 2024петък05:55 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Гришо на пътя на Надал в Маями, Костова и Томова аут

/ брой: 57

автор:Дума

visibility 10

Григор Димитров (№13 в света) попадна в потока на носителя на 14 титли от Големия шлем Рафаел Надал (Исп, №7) на "Мастърс" турнира в Маями. Българинът е девети поставен в основната схема, а испанецът е под №5. Двамата почиват в първи кръг, а среща помежду им е възможна на 1/8-финалите. Димитров ще стартира с мач срещу аржентинеца Гуидо Пея или тенисист, преминал през квалификациите. При победа българинът ще срещне някой измежду поставения под №23 Стив Джонсън (САЩ), сънародника му Майкъл Моа и французина Никола Маю. Хасковлията участва в Маями за седма поредна година, а миналия сезон достигна до четвъртия кръг, с което изравни най-доброто си представяне в този турнир. Надал очаква в първия си мач квалификант или Дуди Села (Изр).
Водач в основната схема след отказите заради контузии на Анди Мъри и Новак Джокович е Стан Вавринка. Швейцарецът ще играе във втория кръг с Орасио Себайос (Арж) или Гастао Елиаш (Пор).
При жените Цветана Пиронкова (№70) игра снощи на старта с Виктория Голубич (Швейц, №53). При победа пловдивчанката ще срещне поставената под №8 Мадисън Кийс, която е фаворитка на домакините в отсъствието на Серена Уилямс.
В квалификациите имаше още две българки, които отпаднаха на старта. Елица Костова (№141) спечели сет на нула, но загуби от поставената под №22 в пресявките Александра Саснович (Блрс, №120) с 2:6, 6:0, 2:6, а Виктория Томова (№151) взе само три гейма на Ирина Фалкони (САЩ, №96) - 2:6, 1:6. Двете нашенки заслужиха по 2 т. и по $2085.

 

Обществените поръчки над 5 млн. лв. под специален надзор

автор:Дума

visibility 306

/ брой: 79

Забраняват рекламата на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 333

/ брой: 79

Безплатни винетки за електромобилите на инвалидите

автор:Дума

visibility 384

/ брой: 79

Жилищните кредити с нови рекорди

автор:Дума

visibility 316

/ брой: 79

Северна Македония гласува за президент

автор:Дума

visibility 299

/ брой: 79

ЕП прие закон за защита на жените

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 79

Хиляди деца в Румъния оставени на бабите

автор:Дума

visibility 346

/ брой: 79

Накратко

автор:Дума

visibility 255

/ брой: 79

Политически кукувици

автор:Александър Симов

visibility 393

/ брой: 79

Договорът с „Боташ“ е национално предателство

visibility 324

/ брой: 79

Как Йончева забрави "Ало, Банов"

автор:Дума

visibility 339

/ брой: 79

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ