20 Април 2024събота15:12 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Корозия във властта

/ брой: 56

автор:Деси Велева

visibility 84

Скорострелна корозия подмолно се опита да катурне високото обществено доверие в столичния кмет Йорданка Фандъкова. Най-вероятно популистка опозиционна пропаганда упорито е наливала каквото там е нужно за окислителния процес, довел до разяждането на основите на електрическия стълб на ул. "Г. С. Раковски" в столицата. Не друго, а много неясни сили са го принудили да се срути до нищо неподозиращите глави на десетките преминаващи миролюбиви граждани. Дали конспиративните действия на противостояща партия, неизвестни низки елементи или просто суровата зима са причината за неудобното положение, в което се оказа общината вчера, няма голямо значение. За кметството е важно да се намери версия, различна от тази, че някой общински техник или по-висшестоящ инспектор е пропуснал да забележи, че тежък и опасен стълб в самия център на София от месеци се разяжда и клатушка. И заплашва живота на не един столичанин, рискувал да премине през тротоарите на популярната улица.
Истината е, че вчера можеше да стане голяма беля. Можеше да се говори не просто за прекъсване на тока в района и за спиране на движението на деветката, а за загинали и пострадали, затиснати в кола, тролей или направо на улицата. Тогава нямаше да може да се мине само с казано с половин уста оправдание за кошмарната зима, която най-долно се опитва да съсипе гигантските усилия на управляващите да сложат ред в хаоса. Щяха да са нужни наказания и оставки.
Така че не само потенциалните физически жертви от централната улица извадиха вчера късмет. Такъв споходи и столичната администрация, която получи ясен знак, че лоши неща се случват и отвътре и те често не се хващат с просто око и при рутинни проверки. Затова да вземат по-висшите ръководства да разгледат за корозия и в сградата на ул. "Московска" 33. Да не падне и част от нея скоро.

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ