26 Април 2024петък14:21 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Напрежението между Анкара и Берлин се задълбочава

/ брой: 56

автор:Дума

visibility 9

Германският канцлер Ангела Меркел предупреди, че Берлин може да забрани по-нататъшни турски мероприятия в страната, освен ако Анкара не спре с нацистките сравнения. Меркел наблегна на това, че подобни обиди трябва да спрат и Германия си запазва правото да "вземе всички необходими мерки, включително и преразглеждане на разрешения"за събития от кампанията на турските власти преди референдума за изменения в турската конституция, предвиждащи повече изпълнителна власт за президента Реджеп Ердоган.
По-рано германският външен министър Зигмар Габриел заяви, че Ердоган е преминал границата с обвинението си към Ангела Меркел в "нацистки практики". "Ние сме толерантни, но не сме идиоти", твърди Габриел в интервю за германски вестник. В него той определя думите не турския президент като "шокиращи".
"Възможното приемане на смъртното наказание в Турция може да активира процедурата по преустановяване на преговорите за членство в Европейския съюз", заяви междувременно говорителят на външното министерство в Берлин Мартин Шефер.
Говорителят коментира и мигрантското споразумение за бежанците. "Сделката като цяло работи добре. Няма причина нещо да се променя", посочи Шефер.
Именно с мигрантското споразумение Анкара държи в ръцете си Европа и неведнъж е заплашвала, че ще пусне ордите към Стария континент. Вчера турският министър на вътрешните работи Сюлейман Сойлу внесе пояснение в предишно свое изявление, че Турция би могла да изпраща всеки месец "15 хиляди бежанци в Европа". Сойлу уточни, че той е имал предвид само "нередовните мигранти", които се опитват да стигнат по море до други държави. Той поясни, че не става дума за бежанци, намерили убежище в Турция.

 

13 зърнари са взели 52 млн. лв. субсидии

автор:Дума

visibility 207

/ брой: 80

Войната в Украйна удвои приходите на ВМЗ-Сопот

автор:Дума

visibility 224

/ брой: 80

Хващат най-много негодни банкноти от 10 лева

автор:Дума

visibility 193

/ брой: 80

ВМРО-ДПМНЕ води на първия тур

автор:Дума

visibility 199

/ брой: 80

Расте напрежението между САЩ и Китай

автор:Дума

visibility 245

/ брой: 80

Педро Санчес подава оставка?

автор:Дума

visibility 222

/ брой: 80

Накратко

автор:Дума

visibility 154

/ брой: 80

По български

автор:Евгени Гаврилов

visibility 235

/ брой: 80

15 сергии

автор:Таня Глухчева

visibility 216

/ брой: 80

Хем най-бедни, хем богаташи...

visibility 193

/ брой: 80

Абсурдът "Боташ"

автор:Румен Овчаров

visibility 217

/ брой: 80

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ