Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

29 Март 2017 | Сряда
 
вход регистрирай се

Свят

Нараства мигрантският наплив по гръцките острови

Дума

21. Март 2017 , брой: 56   68   0Последните дни на гръцките острови е регистриран значителен ръст на нови бежанци и мигранти, което предизвиква загриженост на гръцките власти. През уикенда на остров Лесбос са стъпили 100 души, на Хиос 230, докато на Самос не са регистрирани нови бежанци.
Властите в Хиос предупреждават, че ако приливът на нови мигранти продължава със същата интензивност, положението на острова "ще излезе извън контрол".
В същото време стотици мигранти на Хиос и Лесбос организираха през уикенда протести срещу подписаното преди година мигрантско споразумение между ЕС и Турция. Те настояваха да се отмени сделката и да им се осигури свободен достъп до Западна Европа.
По официални данни на гръцките острови има 8607 мигранти и бежанци, които търсят бежански статут в Гърция, а техните молби още не са разгледани. По неофициални те са много повече.

 

 

Свят

 • Вътрешният министър на Северен Рейн-Вестфалия обвини Турция в шпионаж срещу предполагаеми симпатизанти на движението на Гюлен
  29. Март 2017 62
  105
  0

  "Чрез референдума за увеличаване на президентските правомощия в Турция Реджеп Ердоган реално извършва преврат срещу демокрацията." Това заяви председателят на Бундестага Норберт Ламерт по повод започналото в някои европейски държави гласуване сред турските граждани. Според Ламерт с тези промени държавата им може да обърне гръб на европейската цивилизация.
  Германия е една от...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"