Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

23 Май 2017 | Вторник
 
вход регистрирай се

Свят

Нараства мигрантският наплив по гръцките острови

Дума

21. Март 2017 , брой: 56   105   0Последните дни на гръцките острови е регистриран значителен ръст на нови бежанци и мигранти, което предизвиква загриженост на гръцките власти. През уикенда на остров Лесбос са стъпили 100 души, на Хиос 230, докато на Самос не са регистрирани нови бежанци.
Властите в Хиос предупреждават, че ако приливът на нови мигранти продължава със същата интензивност, положението на острова "ще излезе извън контрол".
В същото време стотици мигранти на Хиос и Лесбос организираха през уикенда протести срещу подписаното преди година мигрантско споразумение между ЕС и Турция. Те настояваха да се отмени сделката и да им се осигури свободен достъп до Западна Европа.
По официални данни на гръцките острови има 8607 мигранти и бежанци, които търсят бежански статут в Гърция, а техните молби още не са разгледани. По неофициални те са много повече.

 

 

Свят

 • Властите в региона заплашиха Мадрид да не забранява провеждането на референдум
  23. Май 2017 98
  79
  0

  Властите в Каталуния ще обявят едностранна независимост незабавно, ако правителството на Мариано Рахой не позволи провеждането на референдум за независимост. Това съобщава влиятелният испански в. "Ел Паис".
  По информация на изданието властите в региона вече подготвят закон, чиято цел е раздяла с кралството. "Ако испанската държава попречи на провеждането на референдума, то...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"