Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

18 Август 2017 | Петък
 
вход регистрирай се

Свят

Нараства мигрантският наплив по гръцките острови

Дума

21. Март 2017 , брой: 56   115   0Последните дни на гръцките острови е регистриран значителен ръст на нови бежанци и мигранти, което предизвиква загриженост на гръцките власти. През уикенда на остров Лесбос са стъпили 100 души, на Хиос 230, докато на Самос не са регистрирани нови бежанци.
Властите в Хиос предупреждават, че ако приливът на нови мигранти продължава със същата интензивност, положението на острова "ще излезе извън контрол".
В същото време стотици мигранти на Хиос и Лесбос организираха през уикенда протести срещу подписаното преди година мигрантско споразумение между ЕС и Турция. Те настояваха да се отмени сделката и да им се осигури свободен достъп до Западна Европа.
По официални данни на гръцките острови има 8607 мигранти и бежанци, които търсят бежански статут в Гърция, а техните молби още не са разгледани. По неофициални те са много повече.

 

 

Свят

 • ЕС успя да извади от санкциите на САЩ част от енергопроектите с руско участие
  18. Август 2017 161
  82
  0

  Благодарение на усилията на Евросъюза от санкциите на САЩ са извадени някои енергопроекти с участие на Русия. Това заяви пред радио Sputnik постоянният руски представител в ЕС Владимир Чижов.
  В началото на август американският президент Доналд Тръмп подписа законопроект за новите санкции срещу Русия, Иран и КНДР. Германският външен министър...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"