Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

29 Март 2017 | Сряда
 
вход регистрирай се

Свят

Унгария откри военна база до сръбската граница

Дума

21. Март 2017 , брой: 56   70   0Унгария официално откри военната си база в Шантов, недалеч от границата със Сърбия. Базата ще има за цел да спира нелегалната миграция. Това каза унгарският министър на отбраната Ищван Шимичко при откриването на обекта. "Войниците работят, за да се предотврати възможността стотици хиляди души да маршируват през територията на страната, както това се случи през 2015 г.", каза Шимичко.
Шантов се намира на около 220 км южно от унгарската столица Будапеща. Там ще има по всяко време поне по 150 войници.
Миналата седмица Виктор Орбан заяви, че вдигането на втора ограда по унгарско-сръбската граница ще спре прилива на нови мигранти, и призова "хората в Австрия и Германия да спят спокойно, защото унгарците ще защитават европейските външни граници".
В края на 2015 г. Унгария вдигна ограда и по границата с Хърватия. През лятото и есента на 2015-а през територията на Унгария по т.нар. Балкански маршрут минаха над 450 хил. мигранти.
Унгария няма да променя миграционната си политика. Няма да се поддадем на никакъв натиск и ще защитим държавните си граници. Това предупреждение отправи публично съветникът по въпросите на националната сигурност в правителството на Виктор Орбан Дъорд Баконди. По повод заплахите на Турция, че ще изпраща всеки месец по 15 000 мигранти към Европа, Баконди каза следното: Унгария е подготвена и може да се справи с това предизвикателство.
Баконди съобщи, че от началото на тази година са подадени 1134 молби за получаване на убежище в Унгария. 54 души са получили защита.
Властите в Будапеща започнаха изграждането на втора ограда по унгарско-сръбската граница, която ще бъде напълно готова до края на май.

 

 

Свят

 • Вътрешният министър на Северен Рейн-Вестфалия обвини Турция в шпионаж срещу предполагаеми симпатизанти на движението на Гюлен
  29. Март 2017 62
  103
  0

  "Чрез референдума за увеличаване на президентските правомощия в Турция Реджеп Ердоган реално извършва преврат срещу демокрацията." Това заяви председателят на Бундестага Норберт Ламерт по повод започналото в някои европейски държави гласуване сред турските граждани. Според Ламерт с тези промени държавата им може да обърне гръб на европейската цивилизация.
  Германия е една от...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"