Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

20 Юли 2017 | Четвъртък
 
вход регистрирай се

На първа страница

Празничен концерт на Детския радиохор

Дума

21. Март 2017 , брой: 56   253   0"Тези български деца пеят като ангели...", "Музикални посланици на целия свят", "Удивителен ансамбъл от световна класа" - това са част от заглавията в чуждестранната преса, които  отразяват блестящите успехи на Детския хор на БНР. През пролетта на 1960 г. акад. Христо Недялков създава този великолепен колектив и в продължение на много години е негов главен диригент. Днес в зала "България" в изпълнение на тези блестящи музиканти ще слушаме музика от различни епохи и континенти. В нея ще звучат класици като Хендел, Моцарт, Шуберт, Григ,  български композитори, спиричуъл, японска песен, мюзикъл, научи ДУМА от Надя Белчева, гл. експерт, пиар на БНР.           
През тази пролет "Пеещите ангели" отбелязват 57-и рожден ден с диригентка Венеция Караманова, която е с Детския радиохор от 1978 г. В празника им ще участва и още един състав, разнасящ славата на българските музиканти по света - камерният ансамбъл "Софийски солисти" под диригентството на Пламен Джуров. Солистка ще бъде сопраното Ина Кънчева. Участието й в концерта на Детския радиохор е като връщане "у дома", защото Кънчева започва певческата си кариера като част от него.
 

 

 

Култура

 • Фестивалът "Опера на върховете" започва на 21 юли
  20. Юли 2017 140
  127
  0

  Ваня Иванова

  Министерството на културата, Софийската опера и балет и община Белоградчик за втори път организират летен фестивал "Опера на върховете" от 21 юли до 5 август. Събитието и миналото лято, и сега съживява културния туризъм на гостоприемния Северозападен край. А забравеният от управниците красив...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"