Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

26 Април 2017 | Сряда
 
вход регистрирай се

На първа страница

Празничен концерт на Детския радиохор

Дума

21. Март 2017 , брой: 56   205   0"Тези български деца пеят като ангели...", "Музикални посланици на целия свят", "Удивителен ансамбъл от световна класа" - това са част от заглавията в чуждестранната преса, които  отразяват блестящите успехи на Детския хор на БНР. През пролетта на 1960 г. акад. Христо Недялков създава този великолепен колектив и в продължение на много години е негов главен диригент. Днес в зала "България" в изпълнение на тези блестящи музиканти ще слушаме музика от различни епохи и континенти. В нея ще звучат класици като Хендел, Моцарт, Шуберт, Григ,  български композитори, спиричуъл, японска песен, мюзикъл, научи ДУМА от Надя Белчева, гл. експерт, пиар на БНР.           
През тази пролет "Пеещите ангели" отбелязват 57-и рожден ден с диригентка Венеция Караманова, която е с Детския радиохор от 1978 г. В празника им ще участва и още един състав, разнасящ славата на българските музиканти по света - камерният ансамбъл "Софийски солисти" под диригентството на Пламен Джуров. Солистка ще бъде сопраното Ина Кънчева. Участието й в концерта на Детския радиохор е като връщане "у дома", защото Кънчева започва певческата си кариера като част от него.
 

 

 

България

  • Сигналът за безстопанственост и престъпления по служба е подаден от ОЛАФ
    26. Април 2017 80
    124
    0

    Прокурори и следователи от спецзвеното "Антикорупция" изземват документи от Агенция "Пътна инфраструктура". Процесуално-следствените действия са със съдействието на ДАНС, разследването е по сигнал на Европейската агенция за борба с измамите - ОЛАФ. Проверките са за престъпления по служба и безстопанственост по изграждането на...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"