20 Април 2024събота09:40 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Федерер с 90-а титла

Маестрото стана най-възрастният шампион от "Мастърс" турнирите

/ брой: 56

автор:Дума

visibility 11

Роджър Федерер заслужи 90-а титла в бляскавата си кариера. Това стана, след като великият швейцарец триумфира на първия за годината "Мастърс" турнир - в Индиън Уелс ($7,9 млн.) с победа на финала над сънародника си Стан Вавринка с 6:4, 7:5. Така Маестрото стана и най-възрастният шампион в тази категория. Досега върховото постижение държеше Андре Агаси (САЩ), който се окичи с купа на 34 г. в Синсинати през 2004 г. Федерер грабна и отличие №25 от серията "Мастърс". Повече титли от тази категория от него имат само Новак Джокович (30) и Рафаел Надал (28). Носителят на рекордните 18 трофея от Големия шлем има и 48 загубени финала.
В Калифорния Федерер записа и 20-а победа от 23 мача с Вавринка, който пък пропусна да спечели 16-а титла. Световният №3 претърпя 11-о поражение на финал, а единственият му трофей от тази категория е на клея в Монте Карло през 2014 г., когато на финала побеждава именно Федерер.
"За мен мечтаната серия продължава", заяви Федерер, който на старта на сезона триумфира и на "Аустрелиън оупън". "Не съм учуден, както бях в Австралия, но все пак това е голяма изненада за мен - да спечеля тук отново и да победя всички тези играчи по начина, по който го направих. Не бих могъл да бъда по-щастлив. Миналата година не спечелих нито една титла. Не съм бил и на финали, с изключение на Бризбейн. Промяната е драматична и се чувствам чудесно. Трябва да направим преоценка на целите. Мога да кажа, че моите победи в Мелбърн и Индиън Уелс не бяха част от плана", призна Федерер, който през август ще навърши 36 г.
С този триумф той събра 4305 т. и прогресира с 4 позиции до №6 в света. Григор Димитров, който отпадна в III кръг, запази 13-то място с 2960 т. Хасковлията е на 350 т. от завръщане в топ 10.
Димитров е 4-ти с 1355 т. в класацията "Пътят към Лондон" за заключителния "Мастърс" на 8-те най-добри. В нея води също Федерер с 3045 т., пред Надал 1635 и Вавринка 1410.
В края на седмицата първата ни ракета започва участие на "Мастърс"-а в Маями, където миналия сезон стигна IV кръг. Гришо ще е 11-и поставен, след като Анди Мъри (Вбр, №1) и Новак Джокович (Сърб, №2) отказаха участие заради контузии.
При жените Цветана Пиронкова ще играе на старта срещу Виктория Голубич (Швейц, №53). Досега пловдивчанката има само един мач с тази съперничка и загуба с 4:6, 3:6 в Шънджън през 2014 г. В ранглистата Цвети падна със 7 места до №70 с 831 т.
В пресявките в Маями снощи стартираха Елица Костова (№141) срещу Александра Саснович (Блрс, №120) и Виктория Томова (№151) с Ирина Фалкони (САЩ, №96).

Роджър Федерер позира със знамето на Швейцария и купата от "Мастърс"-а в Индиън Уелс, с който спечели 90-а титла след победа на финала над сънародника си Стан Вавринка с 6:4, 7:5

Снимки БГНЕС

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ