19 Април 2024петък21:42 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Нинова:

Борисов управлява със смс, да си върнем свободата

Лидерът на БСП призова служебния премиер да защити България

/ брой: 55

автор:Дума

visibility 18

Борисов "със СМС-и управлява митниците, със СМС-и управлява съдебната система и SMS уволнява, ако имаш мнение". Това заяви в препълнената зала на операта на Стара Загора лидерът на БСП Корнелия Нинова. Ние искаме държавата да пази държавния си интерес в стратегическите отрасли и ще се борим за това, отсече Нинова. Тя отправи призив: "Българи, да си вземем свободата, спокойствието и гордостта обратно от Бойко Борисов. Демокрацията ни отне много. Отне ни здравеопазването, образованието, сигурността, но ни даде свободата да мислим, да имаме мнение и да се борим за правата си. Този човек ни отне и тази свобода".
"Да се каже ясно и в Европа, и на Изток, и на Юг, че имаме чест и достойнството и няма да позволим чужди господари и началници да определят съдбата ни. И аз, и този екип, и всички в БСП сме гарант, че това ще стане, когато спечелим парламентарните избори", каза Нинова. Тя се обърна към хората с думите: "Ще ви върнем самочувствието. Повече няма да се страхувате, че ще бъдете уволнявани, мачкани и репресирани, ако се чувствате свободни и имате мнение. Вие ще бъдете свободни хора. България ще има чест и достойнство. Ще има силна икономика, здравеопазване и образование".
По-рано Нинова се обърна към служебния премиер Огнян Герджиков с призив да защити България. "Турция размахва пръст и заплашва цяла Европа. Турски министър призовава да се гласува за ДОСТ. Турски посланик участва в агитация за ДОСТ, а турски кмет иска повече гласове на изборите в България, за да се въведе турският език като официален у нас", каза Нинова в Сливен. Тя изтъкна, че днес български политици и правителство са неадекватни на тази ситуация. "Борисов призовава да смекчим тона към Турция и прави великото откритие, че Турция не говори на европейски език. Но неговото поведение не е изненада. Турската му връзка ни е ясна още от посещението при Ердоган и от президентските избори, когато ДОСТ призоваваше и в България, и в южната ни съседка за подкрепа за Цецка Цачева", коментира Нинова. Председателят на БСП определи като изненада поведението на служебния премиер, който заявява, че знае какво се случва и не му харесва. "Щял да вземе мерки, а когато го питат какви, препраща към министър Янев, който обяви, че ще гарантира широко отворено трасе на границата с Турция за желаещите да гласуват в България", коментира Нинова. "Г-н Герджиков, няма да ви пращам тайно СМС и след това да се отричам, че съм го направила. Заставам открито пред всички, поемам отговорност за всяка дума и ви призовавам публично: Защитете България, заявете категорично, че няма да допуснете чужда държава да се меси във вътрешните дела на България", призова Нинова.
 

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ