24 Април 2024сряда13:54 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Учители искат отмяна на Закона за образованието

/ брой: 55

автор:Дума

visibility 51

Учители от община Асеновград се обърнаха към кандидата за народен представител от Коалиция "БСП за България" Манол Генов с искане да бъде отменен настоящият Закон за предучилищното и училищното образование. Нарекоха го бюрократичен, абсурден, унизителен за професията и неефективен спрямо обучаващите се.
За 28 години преход от високообразована нация, с огромни творчески дарования и постижения в науката, медицината, спорта, литературата, театъра, изобразителното изкуство, операта и балета се превърнахме в парцелирано общество, с мащаб на реална и функционална неграмотност, характерна за нискоразвитите държави. Това заяви проф. Ваня Добрева, кандидат за народен представител от БСП, при откриването на дискусия, посветена на средното образование под наслов "Образованието - основа за промяната на България". Във форума участваха и кандидатите от софийските листи на БСП Ирена Анастасова, директор на 125 СУ "Проф. Боян Пенев", Мариана Божкова, директор на 59 ОУ "Васил Левски", Христо Монов, преподавател в СУ "Св. Климент Охридски", и десетки столични учители, представители на синдикати и неправителствени организации.
Проф. Добрева бе категорична, че промяната в държавата трябва да започне от образованието.
Лидерът на БСП в София Калоян Паргов поздрави участниците в дискусията и заяви, че "трябва да се върне достойнството на учителската професия. Това означава не само по-високи заплати, но и създаването на такива нагласи в обществото, които да гарантират уважение и респект към българския учител". Според Ирена Анастасова център на образователната система трябва да бъде учителят. "Защото, ако нямаме подготвен за съвременните предизвикателства учител, няма да имаме адекватна училищна среда, която да постави в центъра си детето", каза Анастасова. Тя е категорична, че заплащането на учителския труд трябва да се увеличи - за първата година с 15%, а до края на мандата - с 40%. БСП предлага 5% от БВП за образование, което прави напълно изпълнимо предложението за учителските заплати. 

Калоян Паргов е категоричен, че трябва да се върне достойнството на учителската професия

Отиваме на избори като доказана алтернатива

автор:Дума

visibility 176

/ брой: 78

Всеки десети родител отказва задължителна ваксина

автор:Дума

visibility 153

/ брой: 78

Партия "Средна европейска класа" напуска ПП-ДБ

автор:Дума

visibility 170

/ брой: 78

Ако промените минат, ще има помощи за фермерите

автор:Дума

visibility 199

/ брой: 78

АЯР даде постфактум лиценз за горивото на "Уестингхаус"

автор:Дума

visibility 188

/ брой: 78

Евтиният роуминг остава поне до 2032 г.

автор:Дума

visibility 174

/ брой: 78

ЕП узакони правото на ремонт след края на гаранцията

автор:Дума

visibility 171

/ брой: 78

Великобритания гони бежанците в Руанда

автор:Дума

visibility 140

/ брой: 78

200 мощни земетресения в Тайван за 12 часа

автор:Дума

visibility 184

/ брой: 78

Учителите в Белгия искат по-голям бюджет

автор:Дума

visibility 159

/ брой: 78

Китай насърчава ядрената енергетика

автор:Дума

visibility 120

/ брой: 78

Марионетка на задкулисието

автор:Александър Симов

visibility 163

/ брой: 78

Новите реалности

visibility 150

/ брой: 78

За БСП честно и откровено

visibility 175

/ брой: 78

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ