29 Март 2024петък01:34 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Драгомир Стойнев:

Въгледобивът не се спасява от залите за пресконференции, а с бързи реакции пред ЕК

БСП настоява стойностите на серни и азотни окиси и живак да бъдат коригирани

/ брой: 55

автор:Дума

visibility 29

Въгледобивът не се спасява от залите за пресконференции, а с бързи реакции пред ЕК. Това заяви водачът на "БСП за България" в Стара Загора Драгомир Стойнев пред граждани от областта, съобщиха от пресцентъра на БСП. Българските миньори и енергетици са търпеливи и знаят, че след спечелването на изборите БСП ще възроди комплекса "Марица-изток". Ще има пари за държавната ТЕЦ "Марица-изток 2", за студен резерв и за емисии, допълни той.
Рейтингът е много по-скъп на ГЕРБ от въгледобива и миньорите. С пресконференции сега обаче няма как да се компенсира мълчанието през 2016 г., когато в ЕК се е изготвял референтен документ с непосилни за нашето производство стойности на сероочистване. Не ме интересува какво са подкрепили евродепутатите ни за въгледобива в Арктика, въпреки че според ГЕРБ е много важно. Интересува ме защо ГЕРБ не са направили нищо в защита на българския въгледобив миналата година. Искам да видя някои представители на ГЕРБ, които не са стъпвали в мините и не са виждали въглища, да обяснят на миньорите на терен, а не от залите за пресконференции, как точно им защитават интереса, заяви Стойнев.
Той определи подготвената от Петър Курумбашев обща позиция на българските евродепутати за коригиране на подготвяния референтен документ за най-добри налични техники за големи горивни инсталации като "първата българска консолидирана политическа позиция в защита на въгледобива".
Досега правителството беше безгласно, но БСП поема ангажимент следващото българско правителство категорично да поиска стойности на серни и азотни окиси и живак, заложени в референтния документ на Европейската комисия, който трябва да бъде гласуван на 28 април, да бъдат коригирани, параметрите да бъдат променени така, че да отразяват реално най-добри налични техники. Нашите евродепутати вече търсят коалиции с други засегнати страни, подчерта Драгомир Стойнев.
Припомняме,че по предложение на Петър Курумбашев българските евродепутати приеха обща позиция в защита на българските ТЕЦ и въгледобива. В Стара Загора той поясни, че позицията е изпратена до председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, след като самият той е разговарял с него и го е информирал, че приемането на новите изисквания, предложени от комисията т.нар. по-високи степени на сероочистване, би означавало България да се лиши от 45% от своята енергетика.
Петър Курумбашев поясни, че е апелирал към Министерството на околната среда и водите и Министерството на енергетиката да изготвят обща позиция, след което да се организира среща със заместник-председателя на Еврокомисията Юрки Катайнен, комисаря по околна среда Кармену Вела и комисаря по климат и енергетика Мигел Ариас Канете, в която да участват както съветник на президента Румен Радев, така и българските евродепутати от всички политически сили.

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 312

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 314

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 336

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 271

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 235

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 355

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 302

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 320

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ