Ново поскъпване на зеленчуци
/ брой: 55
Цената на зеленчуците продължава да расте, съобщават от Държавната комисия за стоковите борси и тържищата (ДКСБТ). Изключение правят единствено картофите и зелената салата. Най-много са поскъпнали морковите - с 13%. Зелето е поскъпнало с 6 на сто и се търгува по 0,53 лева за килограм на едро. По-евтино през миналата седмица са се продавали плодовете. Дни преди Великденските празници яйцата се продават по 20 ст. за брой на едро.
Кравето сирене на едро е поевтиняло с 0,7 на сто и се продава средно по 5,68 лв. за кг, а килограм кашкавал, тип "Витоша" се търгува по 9,92 лв. Олиото се купува по тържищата по 2,06 лева за литър. Каймата се търгува по 4,60 лева за килограм. Пилешкото замразено месо поскъпва с 1,0 на сто и се търгува по 3,58 лева за килограм на едро.
Индексът на тържищните цени, който отразява цените на хранителните стоки на едро, се е повишил през изминалата седмица с 0,69 на сто до 1,44%.