Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

17 Октомври 2017 | Вторник
 
вход регистрирай се

Икономика

Завод за производство на метални палети откри 100 работни места в Монтана

Дума

20. Март 2017 , брой: 55   142   0Заводът за производство на метални и мрежести палети на швейцарската фирма "Палемонтех" беше открит в технологичния парк край Монтана. Производствената мощност дава 100 работни места в региона. Продукцията му ще бъде изнасяна в Швейцария. Направената инвестиция е на стойност 6 млн. лева. Заводът е на площ от 5,6 хил. кв. м застроена площ и терен от още 25 декара. Строителството на завода започна през февруари 2016 година.
По време на официалната церемония по откриването заместник-министърът на икономиката в служебното правителство Любомир Ганчев коментира, че през 2016 г. икономическото министерство е сертифицирало 24 проекта на инвеститори. Те касаят Северозападния район за планиране - областите Монтана, Враца, Видин, Плевен и Ловеч. Общата стойност е 380 млн. лв., срокът за изпълнение - три години. От началото на годината са сертифицирани 6 проекта за 143 млн. лева, уточни Ганчев.

 

 

 

Икономика

  • Министърът се оправдава за съхранението на доставеното оборудване, все още не знае какво ще се прави с реакторите
    17. Октомври 2017 203
    237
    0

    БСП за България ще поиска изслушване на министъра на енергетиката Теменужка Петкова в парламентарната Комисия по енергетика. Това заяви пред ДУМА депутатът от БСП и зам.-председател на енергийната комисия Таско Ерменков. "Ще предложим свикване на извънредно заседание по искане на една-трета от колегите. Убеден към, че ще ме подкрепят, а с една-трета ние ще можем да изискаме такова...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"