Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

18 Август 2017 | Петък
 
вход регистрирай се

Икономика

Завод за производство на метални палети откри 100 работни места в Монтана

Дума

20. Март 2017 , брой: 55   129   0Заводът за производство на метални и мрежести палети на швейцарската фирма "Палемонтех" беше открит в технологичния парк край Монтана. Производствената мощност дава 100 работни места в региона. Продукцията му ще бъде изнасяна в Швейцария. Направената инвестиция е на стойност 6 млн. лева. Заводът е на площ от 5,6 хил. кв. м застроена площ и терен от още 25 декара. Строителството на завода започна през февруари 2016 година.
По време на официалната церемония по откриването заместник-министърът на икономиката в служебното правителство Любомир Ганчев коментира, че през 2016 г. икономическото министерство е сертифицирало 24 проекта на инвеститори. Те касаят Северозападния район за планиране - областите Монтана, Враца, Видин, Плевен и Ловеч. Общата стойност е 380 млн. лв., срокът за изпълнение - три години. От началото на годината са сертифицирани 6 проекта за 143 млн. лева, уточни Ганчев.

 

 

 

Икономика

 • Разминаване в показателите за UV защита и превод на български са най-честите нарушения, установили от ДАМНТ
  18. Август 2017 161
  90
  0

  Около 20 на сто от слънчевите очила на българския пазар са опасни и употребата им може да застраши зрението. След извършени проверки по магазините инспектори от Държавната агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН) са установили, че продуктите не отговарят на приложимите изисквания.
  Проверени са 737 броя различни модели очила, а...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"