Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

24 Юни 2017 | Събота
 
вход регистрирай се

Икономика

Завод за производство на метални палети откри 100 работни места в Монтана

Дума

20. Март 2017 , брой: 55   122   0Заводът за производство на метални и мрежести палети на швейцарската фирма "Палемонтех" беше открит в технологичния парк край Монтана. Производствената мощност дава 100 работни места в региона. Продукцията му ще бъде изнасяна в Швейцария. Направената инвестиция е на стойност 6 млн. лева. Заводът е на площ от 5,6 хил. кв. м застроена площ и терен от още 25 декара. Строителството на завода започна през февруари 2016 година.
По време на официалната церемония по откриването заместник-министърът на икономиката в служебното правителство Любомир Ганчев коментира, че през 2016 г. икономическото министерство е сертифицирало 24 проекта на инвеститори. Те касаят Северозападния район за планиране - областите Монтана, Враца, Видин, Плевен и Ловеч. Общата стойност е 380 млн. лв., срокът за изпълнение - три години. От началото на годината са сертифицирани 6 проекта за 143 млн. лева, уточни Ганчев.

 

 

 

Икономика

  • Левицата ще внесе свои предложения за промени преди второто четене на законопроекта
    23. Юни 2017 121
    228
    0

    След доста дебати народните представители приеха вчера на първо четене промените в Данъчно-осигурителния процесуален кодекс (ДОПК), внесени от Министерския съвет и подготвени от Министерството на финансите. "За" гласуваха 102 депутати, "против" бяха 80 и трима се въздържаха. Една от най-коментираните промени е драстичното намаляване на разплащанията в брой. Депутатите...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"