Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

23 Май 2017 | Вторник
 
вход регистрирай се

На първа страница

Брюксел:

Социалните мрежи да спазват регулациите на ЕС

Дума

20. Март 2017 , брой: 55   232   0Компаниите "Фейсбук", "Туитър" и "Гугъл" трябва да премахнат подвеждащото съдържание от платформите си, ако не искат да бъдат обект на съдебно преследване от Европейския съюз. Това стана ясно от изявление на Европейската комисия.
На първо място, сайтовете ще трябва да изяснят своите "условия за ползване", така че да подобрят защитата на потребителите си от измами. На практика това означава, че социалните мрежи "няма да могат да изискват от потребителите да се откажат от задължителни права", а спонсорираното съдържание ще трябва да бъде направено лесно разпознаваемо.
Освен това, ЕС нареди на социалните платформи да изтрият всякакви публикации с измамно съдържание и е предоставил едномесечен срок на трите компании, в който те да представят работещи решения в съответствие с регулаторната рамка на съюза.

 

 

 

Култура

  • Събитието ще представи повече от 100 български издатели на три етажа в НДК
    23. Май 2017 98
    115
    0

    Най-голямото пролетно книжно изложение у нас - Пролетният базар на книгата, се открива днес, 23 май, в навечерието на Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост.  Събитието и тази година ще представи повече от 100 български книгоиздатели и книготърговци на три етажа в Националния дворец на културата. Официалното откриване...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"