Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

17 Октомври 2017 | Вторник
 
вход регистрирай се

На първа страница

Брюксел:

Социалните мрежи да спазват регулациите на ЕС

Дума

20. Март 2017 , брой: 55   271   0Компаниите "Фейсбук", "Туитър" и "Гугъл" трябва да премахнат подвеждащото съдържание от платформите си, ако не искат да бъдат обект на съдебно преследване от Европейския съюз. Това стана ясно от изявление на Европейската комисия.
На първо място, сайтовете ще трябва да изяснят своите "условия за ползване", така че да подобрят защитата на потребителите си от измами. На практика това означава, че социалните мрежи "няма да могат да изискват от потребителите да се откажат от задължителни права", а спонсорираното съдържание ще трябва да бъде направено лесно разпознаваемо.
Освен това, ЕС нареди на социалните платформи да изтрият всякакви публикации с измамно съдържание и е предоставил едномесечен срок на трите компании, в който те да представят работещи решения в съответствие с регулаторната рамка на съюза.

 

 

 

България

  • Кметът от ГЕРБ похарчил предизборно 533 250 лева целева субсидия за улици в града
    17. Октомври 2017 203
    242
    0

    Спецзвеното "Антикорупция" към Софийската градска прокуратура разследва община Смолян, съобщава местният сайт "Отзвук". Досъдебното производство, образувано в Окръжната прокуратура в Смолян е за нецелево разходване на бюджетни средства. След това е възложено на спецзвеното към СГП. Производството е за отклоняване на 533 250 лева...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"