Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

23 Май 2017 | Вторник
 
вход регистрирай се

На първа страница

Жан-Клод Юнкер предупреди за възможна търговска война между ЕС и САЩ

Дума

20. Март 2017 , брой: 55   257   0Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер предупреди по време на интервю за германския вестник "Билд", че търговска война между САЩ и Европа няма да бъде добра за нито една от страните, предаде Ройтерс. На въпрос дали Европа може да издържи на търговска война със САЩ Юнкер заяви, че "такава няма да бъде добра нито за интересите на Европа, нито за тези на САЩ". Той добави, че е необходимо коментарите на президента на САЩ Доналд Тръмп за протекционизма да бъдат приети сериозно.
По-рано в четвъртък министърът на финансите на САЩ Стивън Мнучин заяви, че правителството на САЩ няма желание да участва в търговски войни, но някои определени търговски отношения трябва да бъдат преразгледани, за да бъдат по-честни.
 

 

 

Култура

  • Събитието ще представи повече от 100 български издатели на три етажа в НДК
    23. Май 2017 98
    115
    0

    Най-голямото пролетно книжно изложение у нас - Пролетният базар на книгата, се открива днес, 23 май, в навечерието на Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост.  Събитието и тази година ще представи повече от 100 български книгоиздатели и книготърговци на три етажа в Националния дворец на културата. Официалното откриване...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"