19 Април 2024петък07:36 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Кратки новини

/ брой: 55

автор:Дума

visibility 14



34 млн. мигранти живеят в Европа

От близо 500-те млн. жители на ЕС, около 34 млн., или малко под 7% са мигранти. От тях 14,3 млн. са граждани на ЕС, които са се възползвали от възможностите за свободно движение в рамките на блока, а под 20 млн. идват от страни извън него. Според Международната организация по миграция (МОМ), при повече от един милион бежанци, дошли в Европа през 2015 г., над 850 000 са преминали в Гърция през Егейско море и по-нагоре към западните държави, като повече от половината бежанци идват от Сирия, голяма част са и от Афганистан и Ирак.

Албанци държат половината наркопазар на Острова

Посланикът на Великобритания в Тирана Дънкан Норман заяви по време на реч пред Албанския институт за международни отношения, че половината от пазара на кокаин и други наркотици в страната му е контролиран от албанци, пише Albanian Daily News. Според него албанците са една от най-големите групи затворници във Великобритания, като повечето от тях влизат незаконно в страната.

МВФ отлага помощта за Украйна

Съветът на директорите на Международния валутен фонд е отложил разглеждането антикризисната програма на Украйна, планирано за следващия понеделник. Това предаде ТАСС, позовавайки се на източник от фонда. Според МВФ за момента не е определена нова дата за заседание по този въпрос. В края на обсъждането се очакваше да се завърши третият анализ на програмата и Киев да получи нов транш от заема от 1 милиард долара.

Джихадистка група разбита в Австрия

Австрийската полиция арестува 5-членна група от ислямски екстремисти, между които и албанец от Македония. Групата "Ансал" се събирала три пъти седмично в помещение на болница в град Полтен и се занимавала с пропагандиране на радикалния ислям и наемането на бойци за терористичната групировка "Ислямска държава". Групата работила в тясна връзка с друга сходна група "Худа", действаща в Германия.

Турция ще изгражда най-дългия висящ мост

Турция започва изграждането на най-дългия висящ мост в света, обхващащ пролива Дарданелите, който разделя Европа и Азия. Той е част от амбициозните инфраструктурни проекти, подкрепени от президента Реджеп Ердоган, на фона на очакваните конституционни промени за разширяване на правомощията му. Планира се се съоръжението да бъде завършено през 2023 г., когато ще се чества и 100-годишнината от основаването на модерната република от Мустафа Кемал Ататюрк. Дължината му ще бъде 2023 метра, изпреварвайки "Акаши Кайкьо" в Япония, който е с дължина малко под 2000 метра.
 

Токът за бита още година с фиксирана цена

автор:Дума

visibility 338

/ брой: 74

Общински проекти за 1,9 млрд. лв. са одобрени от МРРБ

автор:Дума

visibility 346

/ брой: 74

Домакинствата заплашени от "водна бедност"

автор:Дума

visibility 337

/ брой: 74

ОМВ търси партньор за проучване за нефт и газ в Черно море

автор:Дума

visibility 338

/ брой: 74

Словакия отхвърля мигрантския пакт

автор:Дума

visibility 392

/ брой: 74

Сърбия осъди решение на ПАСЕ за Косово

автор:Дума

visibility 366

/ брой: 74

Байдън е годен за президент

автор:Дума

visibility 357

/ брой: 74

Накратко

автор:Дума

visibility 323

/ брой: 74

Терористичен атентат

автор:Александър Симов

visibility 409

/ брой: 74

За аматьорщината в киното

visibility 335

/ брой: 74

Г-н Президент, сменете Главчев, не преговаряйте с мафията!

автор:Дума

visibility 340

/ брой: 74

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ