23 Април 2024вторник11:37 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Малшанс за Янков - изпусна нова купа

190 т. не достигнаха на чепелареца да защити трофея

/ брой: 55

автор:Дума

visibility 19

Носителят на Световната купа по сноуборд в паралелните дисциплини за 2016 г. Радослав Янков остана на второ място в генералното класиране за трофея този сезон. Чепеларецът отпадна на 1/4-финалите в дисциплината паралелен слалом в последния старт за сезона във Винтерберг, Германия.
Най-добрият ни сноубордист победи на 1/8-финалите французина Силвен Дюфур, като го изпревари само с 4 стотни по червеното трасе. После лидерът за трофея Андреас Промегер беше елиминиран от състезаващия се за Русия американец Вик Уайлд. Това откри идеална възможност пред Радо да триумфира с Големия кристален глобус за втора поредна година, след като преди последния старт изоставаше с 350 т. от австриеца, който през седмицата заслужи 2 титли на световния шампионат в Сиера Невада, Испания.
На 1/4-финалите Янков неоправдано смени тактиката и избра да кара по синьото трасе. В него той се изправи срещу Щефан Баумайстер (Гер), но допусна грешка и закачи една от вратите, за да завърши на цели 4,31 сек. след своя конкурент, който после спечели състезанието.
Така Янков остана втори с 4310 т., на 190 т. от Промегер. Чепеларецът се нуждаеше да завърши най-много трети, за да защити купата и да ликува за втори пореден път.
Той обаче изпраща нов много успешен сезон, след като спечели Малкия кристален глобус в паралелния гигантски слалом, както и четвърто и шестото място на световното първенство в Сиера Невада. Голямата цел пред Радо сега е медал от Олимпиадата в Пьонгчанг. В предишния кръг в Кайзери Янков извоюва Малкия кристален глобус в гигантския слалом.
"Изключително съм радостен, че успях да постигна такъв резултат. Второто място за мен е страхотно представяне. Успях отново да покажа, че съм един от най-добрите в света", коментира Радо Янков.
"Днес за първи път бях с толкова голяма агитка извън пределите на родината. Подкрепата беше невероятна, беше страхотно. Благодаря на всички! Българите можем!", заяви той пред Блиц Спорт.
Треньорът му Георги Атанасов-Джоко, също определи сезона като успешен: "Отборът ни постигна нещо невероятно и изключително трудно. Второто място е сладко. Този сезон беше още по-труден от миналия, но резултатите са налице - кристален глобус в олимпийската дисциплина, а второто място за Световната купа доказва, че сме в световния елит. Направихме един повече от страхотен сезон. Попълнихме колекцията с Малка световна купа. Тук на финалите България бе с най-голямата агитка. Над 20 души от Чепеларе начело с бащата на Радо и доста българи от Германия дойдоха да ни подкрепят", каза още Георги Атанасов.
андемът Радослав Янков и Теодора Пенчева зае престижното осмо място в отборната надпревара на паралелен слалом, с която завършиха финалите на Световната купа по сноуборд във Винтерберг. На 1/8-финалите българската двойка отстрани тима на Южна Корея, където догодина е Зимната олимпиада. На четвъртфинала Радо и Теди срещнаха световните шампиони от Сиера Невада 2017 в паралелния слалом Андреас Промегер и Даниела Улбинг. Българската двойка кара много силно и само 4 стотни изоставане им попречиха да поднесат най-голямата изненада в дисциплината. Така България се нареди на 8-о място от общо участващи 16 отбора. На финала Италия победи Австрия.


Радо Янков остана на стъпало от Световната купа, с която триумфира Андреас Промегер (Ав), но изпревари легендата в сноуборда Бенямин Карл (Ав)
Снимка Блиц

1/3 у нас взимат под 1000 лева

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 77

Бум на заболели от коклюш

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 77

Великденската трапеза поскъпва

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 77

Рязкото застудяване удари реколтата от череши

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 77

Когато ни свърши руския петрол, бензинът поскъпва

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 77

България в еврозоната - по-реалистично е през 2026 г.

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 77

Агнешкото в Гърция 10 евро за килограм

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 77

Баските сепаратисти с исторически успех

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 77

Иран запазва строгия контрол върху дрехите

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 77

Молдовска "Победа" създадоха в Москва

автор:Дума

visibility 1

/ брой: 77

Извращения

автор:Александър Симов

visibility 0

/ брой: 77

Диверсификация

автор:Мая Йовановска

visibility 0

/ брой: 77

За 10-те постижения след Десети

visibility 0

/ брой: 77

НА ВТОРО ЧЕТЕНЕ И ГЛЕДАНЕ

автор:Лозан Такев

visibility 0

/ брой: 77

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ