28 Март 2024четвъртък11:42 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Анкара пак плаши с мигрантите

Европа върви към пропаст и религиозни войни, предупреди външният министър Чавушоглу

/ брой: 54

автор:Дума

visibility 32

Турският премиер Бинали Йълдъръм предупреди Европа да вземе предвид жертвите, които страната му прави за бежанците в името на сигурността на континента, в противен случай ще плати висока цена, предаде БГНЕС. Йълдъръм каза това по повод годишнината от подписаното с ЕС споразумение за реадмисията на бежанците и настоя европейските лидери да излязат от объркването си, да преосмислят приноса на Турция, както и отношението си към страната му.
"Има държави, които постоянно ни говорят за европейски ценности и за човешки права, но се видя истинското им лице само за последната една седмица. Изведнъж заговориха за диктатура в Турция и ни наложиха забрани. Хей, Холандия, хей, Германия, не ви отива само привидно да сте свободолюбци и едновременно да налагате забрани! Пазите и дундуркате терористите, а блокирате пътя на министрите ни, това е тормоз и е черно петно за Европа. Но враждебните политики няма да ви изведат на правилния път", посочи Йълдъръм.
Малко по-рано турският министър по въпросите на ЕС Омер Челик заяви в интервю за ТАСС, че при сегашните обстоятелства няма смисъл от продължаване на изпълнението на споразумението между Турция и ЕС за мигрантите. Той изтъкна, че решението за прекратяване на споразумението трябва да бъде взето на равнище президент или премиер.
Министър Челик заяви също, че "председателят на Еврокомисията Жан-Клод Юнкер и комисарят по разширяването Йоханес Хан правят антитурски изявления, които въобще не са в съответствие с принципите и ценностите на ЕС". Според него "ЕС има полза от споразумението, а Турция - не. Затова продължаването на изпълнението на това споразумение няма смисъл", подчерта той.
"Европейският съюз очаква Турция да спазва споразумението за мигрантите, което Анкара заплаши да прекрати на фона на продължаващия й конфликт с редица държави от Общността", заяви говорителят на ЕК Маркаритис Схинас. "Ние оставаме отдадени на прилагането на споразумението между ЕС и Турция. Това е ангажимент на взаимно доверие и изпълнение и очакваме и двете страни да се придържат към задълженията си", добави той.
"Европа върви към пропаст и религиозни войни", заяви министърът на външните работи на Турция Мевлют Чавушоглу, който коментира изборите в Холандия, след като Народната партия за свобода и демокрация на досегашния премиер Марк Рюте спечели изборите и опроверга социологическите прогнози, вещаещи оспорвана надпревара с антиислямския популист Герт Вилдерс. "Няма разлика между социалдемократите и фашиста Вилдерс. Те са с една и съща мисловна нагласа", каза той. Според Чавушоглу европейските партии водят континента към крах. "Скоро в Европа ще избухнат религиозни войни. Така вървят нещата", заяви турският външен министър, цитиран от Анадолската агенция и БТА.

Меркел и Оланд обсъдиха
кризата в отношенията с Турция


Федералният канцлер Ангела Меркел и френският президент Франсоа Оланд обсъдиха в телефонен разговор кризата в отношенията между Турция и Европа заради забраната на турски министри да участват в изборни мероприятия с избиратели.
"Федералният канцлер и президентът също говориха и за осъществяване на свързани с референдума мероприятия на турски министри в Германия и Франция. Беше изразено единство, че такива събития могат да бъдат съгласувани само при условие, че се спазват всички предпоставки и условия. Например, за да се проведат, трябва да бъдат заявени навреме и достоверно и също така трябва категорично да отговарят на германското и френското законодателство", заяви говорителят на канцлера Щефан Зайберт.

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 0

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 0

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ