20 Април 2024събота15:01 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Издислави

/ брой: 54

автор:Ина Михайлова

visibility 421

Спасение няма. "Издислав" дебне отвсякъде. Изобщо не става въпрос за фолкпевеца Фикрет Стораро-Фики. А за явлението "издислав". За онези отрочета във всички сфери на обществения живот, които с вълшебна пръчица или с парите и юмрука на друг стават капацитети по всичко. За парвенютата, израснали в клетка и захранени със златна лъжичка, които и грам представа нямат какво означава да се бориш със зъби и нокти за хляба, за работното място или просто за живот. Става въпрос за онези, които сами за себе си знаят, че са най-добрите, най-можещите, решени да изпъкнат навсякъде, с цената на всичко.
На такива издислави се нагледахме в последните години. Отвратени сме. От мръсната газ, с която безцеремонно карат мощните си джипове, мачкайки хора. От кубиците силикон, дошли повече от сивото вещество в черепната кутия. От поредните селфита на "куул" местенца. Пробутваха ни се като политици, депутати, министри, сценаристи. И драскаха ли, драскаха по нервите ни.
На фона на цялата издиславия естествено звучи, че истинският Издислав получил плакет от МВР. За "съпричастност в инициативите на СДВР". Знаят ли издиславите какво значи съпричастност? И в кои инициативи, боже! Как ми се искаше поне тази чалга да ни беше подминала! Човечецът сигурно пее така, както и му се радват. Той дори не знае за какво има плакета - сигурно ще го ползва за индулгенция, когато натисне мръсно газта на "ебемвето" си. И изобщо не ми пука дали Румяна Бъчварова е знаела за наградата, дали шефът на СДВР е разбрал, дали някоя "куха лейка" е вдянала как е опозорила институцията. Изобщо не искам да питам дали поне плакет е получил Веселин Маринов от приятеля си Цветан Цветанов за "Нашата полиция"...
Все ви е тая, нали? Цялата Мара втасала, тръгнали сме за плакети да ореваваме света. Е, за това иде реч. За издиславите, на които дишаме простотията.

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ