Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

21 Септември 2017 | Четвъртък
 
вход регистрирай се

Култура

"Фортисимо клас 2017" приключва с пет концерта

Дума

17. Март 2017 , брой: 54   360   0Разград, Шумен, Видин, Русе и София са градовете, в които ще се проведат финалните концерти на "Фортисимо клас 2017". Вече шест поредни години програмата влиза в часовете по музика на паралелки от IV клас, по време на които професионални класически музиканти запознават децата с основни симфонични инструмента - цигулка, виолончело, китара, флейта и кларинет (обой), барабани, а от тази година и гъдулка. След демонстрация как се свири, всяко от децата получава инструмента, опитва се да засвири на него и научава любопитни истории за музикални техники, велики композитори и техните най-популярни произведения.
След часовете по музика през годината, "Фортисимо клас" приключва с концерт, на който децата получават шанса да чуят на живо изпълнение на класическа музика, поднесена по забавен и достъпен начин. На всички концерти тази година диригент е маестро Максим Ешкенази, а гости - Печенката и Деси Тодорова.
"Във всеки град имаме и гост водещ, който също много ни помага, за да предадем емоцията и музиката на децата", споделя директорът на програмата Хари Ешкенази. Концертите ще са на 22 март в Шумен с водещ Теодор Елмазов, на 24 март в Разград с водещ Сашо Кадиев, на 28 март в София с водещ Сашо Сано, на 31 март в Русе с водеща Ани Пападопулу и на 21 април във Видин с водещ Деян Донков, информира Ради Георгиев.

 

 

Култура

 • Форумът представя 120 участници от 30 държави, пристигат гост-лектори от Чехия, САЩ, Канада, Румъния, Мексико и Испания
  22. Септември 2017 185
  7
  0

  Официалното откриване на Международното биенале на стъклото 2017, е на 27 септември от 18 ч. с изложба в Музея за история на София. Организатор на събитието и артистичен директор е доц. д-р Константин Вълчев, преподавател в Нов български университет.
  Програмата обхваща четири български града. То ще бъде първото у нас, което ще е посветено на художественото стъкло. Целта е да се...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"