Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

20 Ноември 2017 | Понеделник
 
вход регистрирай се

Култура

Кратки новини

Дума

17. Март 2017 , брой: 54   201   0
Андрей Румянцев гостува в СБЖ

Андрей Румянцев представя в СБЖ книгата "Валентин Распутин" днес от 16 ч. в Съюза на българските журналисти, ул. "Граф Игнатиев" 4.  Авторът пристига в България във връзка с отбелязването на 80-годишнината от рождението на известния руски писател, информира сайтът на СБЖ.


34 сценични плаката в Полския институт

Изложба плакат на полските членове на журито на Международното триенале на сценичния плакат ще бъде открита на 20 март от 18 ч. в Полския институт, ул. "Веслец" 12. Входът е свободен. Ще участват и организаторите на триеналето проф. Божидар Йонов и Албена Спасова. Експозицията е част от уникалния фонд на международното триенале и представя произведения на световнопризнати плакатисти, чието влияние се простира върху цялата съвременна европейска визуална култура, а творчеството им формира възгледа за изкуството на плаката от средата на XX век до днес. Изложбата включва 34 плаката с автори Валдемар Швежи, Мечислав Вашилевски, Роман Каларус, Владислав Плута и др.


"Живот в цветове" показва 22 творби

Изложба на македонската художничка Андрияна Мациев ще бъде открита днес от 18.30 ч. в Културно-информационния център на Р. Македония в София, ул. "Оборище" 7. Изложбата "Живот в цветове" включва 22 творби, изработени с техниката акрил върху платно, от най-новия цикъл от творчеството на авторката. Мациев е утвърдена художничка от по-младото поколение, със свой специфичен и разпознаваем художествен израз. Самостоятелно е излагала във всички по-големи градове в Македония, а на групови изложби се е представяла и в България, Сърбия, Турция, Франция, Босна и Херцеговина. Публиката в София  може да види изложбата всеки работен ден до 10 април.

 

 

Култура

  • Всички филми от програмата до края на годината са със свободен вход за публика
    21. Ноември 2017 228
    47
    0

    С над 150 реализирани за широка публика прожекции с вход свободен в цялата страна завършва през декември първото издание в България на международната платформа за безплатно разпространение на документално кино "КинеДок", която започна у нас през април. Само за 7 месеца, със своите 16 документални ленти, "КинеДок България" гостува в 8 града - София, Варна, Пловдив, Стара...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"