25 Април 2024четвъртък12:04 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Монако изхвърли Сити

Атлетико М очаквано оформи испанско трио в Топ 8

/ брой: 54

автор:Дума

visibility 24

Сравнително непретенциозният отбор на Монако изхвърли един от най-скъпите тимове в света Манчестър Сити от Шампионската лига след победа с 3:1 в реванша. "Монегаските" зарадваха руския си собственик Дмитрий Риболовлев и се класираха за четвъртфиналите в турнира за втори път в последните 3 години. Сити успя да победи с 5:3 в първата среща след обрат, но с общ резултат 6:6 френският вицешампион продължи заради отбелязаните голове като гост. "Гражданите" напускат безславно турнира, след като миналата година отпаднаха на полуфинал. Те станаха първият отбор в историята на Шампионската лига, който отпада, след като е вкарал 5 гола в първия мач. Мениджърът им Пеп Гуардиола пък допусна поражение в 100-ия си евротурнирен мач като треньор. За французите вкараха младокът Килиан Мбапе (8), Фабиньо (29) и Тиемуе Бакайоко (77), а за Манчестър Сити надежди с почетен гол вдъхна за кратко Лерой Сане (71).
Атлетико М очаквано оформи Топ 8 в "Лигата на богатите" след 0:0 на реванша срещу Байер, след като беше спечелил първия мач в Леверкузен с 4:2. Така рекордът от попадения в първите елиминации нарасна до 62, като досегашното най-добро постижение беше 56 гола в 16 мача. Атлетико пък продължи супер серията си, и вече в 20 европейски двубоя не е отпадал, след победа в първия мач.
КАРЕ
Жребият за 1/4-финалите ще бъде теглен днес. До тази фаза достигнаха 3 испански (Реал М, Барселона и Атлетико М), 2 германски (Байерн М и Борусия Д) и по 1 отбор от Англия (Лестър), Италия (Ювентус) и Франция (Монако).
Лестър е единственият представител на смятаното за най-силно първенство - английското, а Монако стигна до Топ 8, макар че допусна 5 гола в първата среща.

Играчите на Монако поздравяват феновете си на стадион "Луи ІІ", след като отстраниха Манчестър Сити с 3:1 в реванша
Снимка БГНЕС

Обществените поръчки над 5 млн. лв. под специален надзор

автор:Дума

visibility 102

/ брой: 79

Забраняват рекламата на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 109

/ брой: 79

Безплатни винетки за електромобилите на инвалидите

автор:Дума

visibility 143

/ брой: 79

Жилищните кредити с нови рекорди

автор:Дума

visibility 114

/ брой: 79

Северна Македония гласува за президент

автор:Дума

visibility 90

/ брой: 79

ЕП прие закон за защита на жените

автор:Дума

visibility 113

/ брой: 79

Хиляди деца в Румъния оставени на бабите

автор:Дума

visibility 110

/ брой: 79

Накратко

автор:Дума

visibility 88

/ брой: 79

Политически кукувици

автор:Александър Симов

visibility 99

/ брой: 79

Договорът с „Боташ“ е национално предателство

visibility 92

/ брой: 79

Как Йончева забрави "Ало, Банов"

автор:Дума

visibility 113

/ брой: 79

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ