Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

25 Април 2017 | Вторник
 
вход регистрирай се

Пегас

Дискусия

Ранното детско четене. Книги за най-малките

Дума

17. Март 2017 , брой: 54   116   0Кога да дам в ръцете на моето бебе първата книга? Кога да започна да му чета приказки? Под формата на игра ли е най-добрият начин да му показвам буквите? Книги с повече илюстрации ли да избера или да разчитам на сугестопедични методи за провокиране на интерес към четенето?
Национален център за книгата - НДК, ще търси отговорите на 18 март от 16 ч. в Литературен клуб "Перото" заедно с приятели на Годината на детската книга - писатели, издатели, психолози, майки.
Темата на дискусията е "Ранното детско четене. Книги за най-малките" и цели да запознае публиката с актуалните тенденции при книгите за най-малките, често срещани проблеми при четенето на децата и творчески методи за стимулиране на детското въображение чрез книги от най-ранна възраст.
Участници ще бъдат Михаела Петрова - директорка на Националния център за книгата; Валентина Стоева от фондация "Детски книги"; Любов Миронова - автор и педагог; Ирина Тенчева - журналист, и Капка Кънева - художник и илюстратор. Гости на дискусията ще бъдат и педагози от детска градина "Бялото кокиче" и ЧДГ "Д-р Мария Монтесори".

 

 

 

Пегас

 • От редактора
  21. Април 2017 77
  320
  0

  Все по-често се говори за война. Или се опитват да ни държат в страх, или ни карат да свикваме с нещо неизбежно.
  Но какъв безумец трябва да си, за да вярваш, че при един мащабен военен конфликт със съвременните военни средства имаш шанс да оцелееш? 
  Непрекъснато мисля по този въпрос през последните дни.
  Президентът на САЩ с лека ръка разпореди ракетна атака на сирийско...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"