Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

23 Март 2017 | Четвъртък
 
вход регистрирай се

Пегас

Дискусия

Ранното детско четене. Книги за най-малките

Дума

17. Март 2017 , брой: 54   47   0Кога да дам в ръцете на моето бебе първата книга? Кога да започна да му чета приказки? Под формата на игра ли е най-добрият начин да му показвам буквите? Книги с повече илюстрации ли да избера или да разчитам на сугестопедични методи за провокиране на интерес към четенето?
Национален център за книгата - НДК, ще търси отговорите на 18 март от 16 ч. в Литературен клуб "Перото" заедно с приятели на Годината на детската книга - писатели, издатели, психолози, майки.
Темата на дискусията е "Ранното детско четене. Книги за най-малките" и цели да запознае публиката с актуалните тенденции при книгите за най-малките, често срещани проблеми при четенето на децата и творчески методи за стимулиране на детското въображение чрез книги от най-ранна възраст.
Участници ще бъдат Михаела Петрова - директорка на Националния център за книгата; Валентина Стоева от фондация "Детски книги"; Любов Миронова - автор и педагог; Ирина Тенчева - журналист, и Капка Кънева - художник и илюстратор. Гости на дискусията ще бъдат и педагози от детска градина "Бялото кокиче" и ЧДГ "Д-р Мария Монтесори".

 

 

 

Пегас

 • Дело
  17. Март 2017 54
  355
  0

  Има едно безсмъртно произведение на Христо Смирненски - "Приказка за стълбата". Особено актуално е, когато дойдат избори. Хубаво е всеки човек да си го припомня периодично, а на бъдещите  депутати или министри да бъде настолно четиво. Но именно за тях, които ще избираме другата седмица, аз ще се опитам да им го припомня, пречупено през нашето настояще.
  Надявам се тези,...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"