Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

25 Май 2017 | Четвъртък
 
вход регистрирай се

Пегас

Дискусия

Ранното детско четене. Книги за най-малките

Дума

17. Март 2017 , брой: 54   172   0Кога да дам в ръцете на моето бебе първата книга? Кога да започна да му чета приказки? Под формата на игра ли е най-добрият начин да му показвам буквите? Книги с повече илюстрации ли да избера или да разчитам на сугестопедични методи за провокиране на интерес към четенето?
Национален център за книгата - НДК, ще търси отговорите на 18 март от 16 ч. в Литературен клуб "Перото" заедно с приятели на Годината на детската книга - писатели, издатели, психолози, майки.
Темата на дискусията е "Ранното детско четене. Книги за най-малките" и цели да запознае публиката с актуалните тенденции при книгите за най-малките, често срещани проблеми при четенето на децата и творчески методи за стимулиране на детското въображение чрез книги от най-ранна възраст.
Участници ще бъдат Михаела Петрова - директорка на Националния център за книгата; Валентина Стоева от фондация "Детски книги"; Любов Миронова - автор и педагог; Ирина Тенчева - журналист, и Капка Кънева - художник и илюстратор. Гости на дискусията ще бъдат и педагози от детска градина "Бялото кокиче" и ЧДГ "Д-р Мария Монтесори".

 

 

 

Пегас

 • От редактора
  26. Май 2017 101
  59
  0

  Въпреки облачното време колко светла и празнична изглеждаше България на 24 май! Шествията по цялата страна събудиха у мен надеждата, че все пак не всичко е загубено, че ще ни има въпреки процесите на обезродяване, разяждащи обществото ни.
  Това е може би най-българският празник. Езикът и писмеността са един от трите стълба, заедно с вярата и семейството, благодарение на които ни има нас,...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"