29 Март 2024петък12:45 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Петолиния

"Фолтин" с двучасово шоу през април в "София лайв клъб"

/ брой: 54

автор:Дума

visibility 4

"Псевдокабаретните" музиканти от Македония, както "Фолтин" сами определят себе си, пристигат, за да взривят "София лайв клъб" на 8 април. Македонците се завръщат с двучасово шоу, което ще вдигне на крака всички в култовия клуб.
Музикантите, стоящи зад издадени 8 албума, Пеце Николовски - кларинет, Бранислав Николов - вокал, Пеце Трайковски - акордеон и клавир, Гоце Йовановски - бас, Славчо Йовев - барабани, и Мариян Станич - перкусии, идват с нов и още по-взривоопасен заряд.
"Фолтин" е една от най-авангардните групи, стъпвали на сцената в "София лайв клъб". Създават музика, която е трудно да бъде стилово определена, но в същото време е много интересна, пламенна и дори сюрреалистична. Звученето им е комбинация от страстни, динамични и изпълнени с изненади ритми. Може да се каже, че песните им са успешна смесица от електро-акустик, алтърнатив рок, фънк и ембиент, примесени с бързи балкански ритми.
Концертите на бандата често се превръщат в спектакъл, към който е трудно да останеш безучастен. Творчеството им е равно на 14 години труд, 8 албума и невероятно много страстни фенове в международен мащаб. Участват в известни фестивали като "Exit", "Sziget", "East European Jazz Festival" и много други. Творчеството им е станало част от над 20 театрални постановки и филми, а амбицията им да творят в света на музикалните пристрастия не спира и до днес.
Билети по 10 лева може да бъдат купени в мрежата на Ивентим и на партньорските каси. Цената на място ще е 15 лева.

Снимка Sasho Parket

Надниците у нас - най-ниски в ЕС

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 60

Парното може да поевтинее символично от 1 юли

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 60

32 лв. за килограм агнешко, цената още ще расте

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 60

"Български пощи" ще изплаща пенсии още поне 5 години

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 60

Над 780 милиона души гладуват

автор:Дума

visibility 1

/ брой: 60

100 тона пластмаса във водите на Дунав

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 60

Правозащитници възмутени от САЩ

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 60

Гърция най-бедна в ЕС след България

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 60

Под прага на унижението

автор:Ина Михайлова

visibility 1

/ брой: 60

Бумеранг с еврото

visibility 0

/ брой: 60

Щети за милиарди

автор:Нора Стоичкова

visibility 0

/ брой: 60

Надвисна риск от конституционна криза

visibility 1

/ брой: 60

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ