19 Април 2024петък04:05 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Улица на модата откриват в София

Събитието с вход свободен предоставя възможност на бъдещите абитуриенти директно да избират тоалети

/ брой: 54

автор:Альона Нейкова

visibility 1545

Първата Улица на модата (Sofia Fashion Street) се открива в българската столица. Мястото на събитието е пред зала "EFE" на х-л "Маринела". Достъпът ще е свободен от 11 до 17 ч. между 20 и 24 март. Така бъдещите абитуриенти ще имат възможност да избират тоалети директно от сцената или шоурума на модната улица. Проявата е в рамките на четвъртото издание на Седмицата на модата (Sofia Fashion Week пролет-лято 2017). Организаторите на традиционното вече събитие обещават то да е още по-мащабно и да предложи на посетителите много изненади.
Първата вечер (20 март) на Седмицата на модата в София ще бъде открита с ревю, представящо 15 тоалета от специалната колекция пролет-лято 2017 на трикратната носителка на наградата "Златна игла" на Академията за мода Евгения Живкова. Гостите на събитието ще видят и предложения на известни къщи и брандове само от България, сред които Virtuosa Extraordinary Jewels, Desizo Monni Milano, Bless by Zlatka Raykova и др. На подиума ще дебютира със собствена дизайнерска марка Purple 17 by Vicky Jumparova българският топ модел Виктория Джумпарова, която разкри, че в ревюто на нейни дрехи ще участват и кученца. А Десислава Маркова ще представи не само бижута с лейбъла Desire Mark, а и завладяващи тоалети. Подбрани от проф. Любомир Стойков студенти по мода от НХА, НБУ, ЮЗУ "Неофит Рилски" и ВСУ "Черноризец Храбър" ще покажат модели, с които се дипломират във вузовете.
Втората и третата вечер (21 и 22 март) ще са посветени на световни марки и брандове с представителства в България. Предпоследният ден (23 март) на Седмицата на модата в София ще е завладян от висшата мода (haute couture) на топ дизайнери от страната ни и от Европа. С ексклузивни ревюта на световни гости ще бъде белязана финалната галавечер (24 март), която ще протече като атрактивно фешън парти.
Официални лица на Sofia Fashion Week са топ моделите Екатерина Краснова и Ивел Йорданов. На ревютата ще присъстват ВИП личности от светския и бизнес елит на страната. Билети за събитието се предлагат в мрежата на "Ивентим" или на консиерж в х-л "Маринела". Няма да се допускат лица под 18 години, уточни Мария Бонева, съорганизатор на проявата.


Част от колекцията пролет-лято 2017 на Евгения Живкова, която е специален гост на Седмицата на модата в София и залага на облекла в бяло и черно райе, по-светли тонове, съчетания на пъстри флорални мотиви, много актуалните за сезона бродерии и апликации на цветна дантела върху плътна коприна

Снимка ХАЙЛАЙФ

Токът за бита още година с фиксирана цена

автор:Дума

visibility 338

/ брой: 74

Общински проекти за 1,9 млрд. лв. са одобрени от МРРБ

автор:Дума

visibility 346

/ брой: 74

Домакинствата заплашени от "водна бедност"

автор:Дума

visibility 337

/ брой: 74

ОМВ търси партньор за проучване за нефт и газ в Черно море

автор:Дума

visibility 338

/ брой: 74

Словакия отхвърля мигрантския пакт

автор:Дума

visibility 392

/ брой: 74

Сърбия осъди решение на ПАСЕ за Косово

автор:Дума

visibility 366

/ брой: 74

Байдън е годен за президент

автор:Дума

visibility 357

/ брой: 74

Накратко

автор:Дума

visibility 323

/ брой: 74

Терористичен атентат

автор:Александър Симов

visibility 409

/ брой: 74

За аматьорщината в киното

visibility 335

/ брой: 74

Г-н Президент, сменете Главчев, не преговаряйте с мафията!

автор:Дума

visibility 340

/ брой: 74

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ