Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

23 Май 2017 | Вторник
 
вход регистрирай се

Живот

Марки с лика на Дейвид Бауи литнаха в стратосферата

Дума

17. Март 2017 , брой: 54   179   0Над 50 комплекта марки на Кралските пощи на Великобритания, посветени на Дейвид Бауи, бяха отправени в стратосферата с напълнени с хелий балони, съобщи в. "Гардиън". Акцията е препратка към филма от 1976 г. "Човекът, който падна на Земята" - в него музикантът играе главната роля.
Балоните достигнаха височина 34 км. Когато те разтоварят своя филателен товар, ще започнат да падат с 200 м/ч. Преди да се сблъскат с повърхността на Земята, ще забавят скоростта си до 8 м/ч.
Поклонниците на Бауи, които отгатнат мястото на приземяването на товара, ще получат подаръчни комплекти, подобни на онези, пуснати в стратосферата. Всеки набор включва 10 марки, на които са изобразени обложки от албуми на музиканта или негови снимки.
Дейвид Бауи е първият солов изпълнител, на когото бе посветена филателна серия от Кралските пощи. Преди това подобна чест получиха групите "Бийтълс" и "Пинк флойд".

 

 

Живот

 • С най-много номинации тази година са Павел и Венци Венц, Графа и Кристиан Костов
  23. Май 2017 98
  77
  0

  Церемонията по връчването на 15-ите Годишни музикални награди на БГ Радио 2017 ще се състои на 16 юни в Благоевград. За юбилейния концерт се подготвя нова локация със специално построени съоръжения и сцена. Нова тв ще излъчи запис на събитието на 18 юни.
  БГ Радио официално представи номинациите на слушателите си за Годишните музикални награди....


Апис
Всички права запазени "ДУМА"