Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

18 Август 2017 | Петък
 
вход регистрирай се

Живот

Марки с лика на Дейвид Бауи литнаха в стратосферата

Дума

17. Март 2017 , брой: 54   196   0Над 50 комплекта марки на Кралските пощи на Великобритания, посветени на Дейвид Бауи, бяха отправени в стратосферата с напълнени с хелий балони, съобщи в. "Гардиън". Акцията е препратка към филма от 1976 г. "Човекът, който падна на Земята" - в него музикантът играе главната роля.
Балоните достигнаха височина 34 км. Когато те разтоварят своя филателен товар, ще започнат да падат с 200 м/ч. Преди да се сблъскат с повърхността на Земята, ще забавят скоростта си до 8 м/ч.
Поклонниците на Бауи, които отгатнат мястото на приземяването на товара, ще получат подаръчни комплекти, подобни на онези, пуснати в стратосферата. Всеки набор включва 10 марки, на които са изобразени обложки от албуми на музиканта или негови снимки.
Дейвид Бауи е първият солов изпълнител, на когото бе посветена филателна серия от Кралските пощи. Преди това подобна чест получиха групите "Бийтълс" и "Пинк флойд".

 

 

Живот

  • Стан и Стефи ще имат специален панел във втория ден на фестивала на комикс културата в София
    18. Август 2017 161
    77
    0

    Най-популярните влогъри в България се събират за първия фестивал на комикс културата, който ще се проведе на 9 и 10 септември в столичния Интер експо център, както ДУМА писа. Благодарение на "Егмонт България" посетителите ще могат да се срещнат лично със Стан и Стефи. Заедно те имат над 270 000 последователи в YouTube и генерират близо 3...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"