Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

24 Юни 2017 | Събота
 
вход регистрирай се

Живот

Марки с лика на Дейвид Бауи литнаха в стратосферата

Дума

17. Март 2017 , брой: 54   189   0Над 50 комплекта марки на Кралските пощи на Великобритания, посветени на Дейвид Бауи, бяха отправени в стратосферата с напълнени с хелий балони, съобщи в. "Гардиън". Акцията е препратка към филма от 1976 г. "Човекът, който падна на Земята" - в него музикантът играе главната роля.
Балоните достигнаха височина 34 км. Когато те разтоварят своя филателен товар, ще започнат да падат с 200 м/ч. Преди да се сблъскат с повърхността на Земята, ще забавят скоростта си до 8 м/ч.
Поклонниците на Бауи, които отгатнат мястото на приземяването на товара, ще получат подаръчни комплекти, подобни на онези, пуснати в стратосферата. Всеки набор включва 10 марки, на които са изобразени обложки от албуми на музиканта или негови снимки.
Дейвид Бауи е първият солов изпълнител, на когото бе посветена филателна серия от Кралските пощи. Преди това подобна чест получиха групите "Бийтълс" и "Пинк флойд".

 

 

Живот

 • "Ела за музиката, остани за изгрева!" е мотото на емблематичното събитие
  23. Юни 2017 121
  105
  0

  Идва времето за най-емблематичното събитие на Cacao Beach Club - Джулай морнинг (July Morning). Любимият изгрев, качествена музика, хиляди посетители и поредното горещо парти идват на 30 юни заедно с известни артисти.
  Обявяването на Betoko, който често е описван като "гениален", предизвика сериозно вълнение за феновете на електронния...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"