Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

21 Ноември 2017 | Вторник
 
вход регистрирай се

Коментари

Предизборен цирк

Мая Йовановска

16. Март 2017 , брой: 53   1136   0Зле скалъпен предизборен цирк разиграха вчера от ГЕРБ, като главно действащо лице бе бившата агроминистърка Десислава Танева. Мишката, разбира се, си има опашка - театралните им фишеци започнаха след пресконференцията на земеделския министър Христо Бозуков, който огласи изключително скандални данни и факти. И явно от ГЕРБ решиха, че ако действат в духа на поговорката "Крадецът вика: дръжте крадеца", ще замажат положението, че даже и герои ще излязат.
Сценографията започна след потресаващите разкрития на Бозуков за харчовете в "Напоителни системи", за ненужното плащане на близо 1 млн. лв. на външен изпълнител за Кодекса за земята, за парите за агроекология и за директните плащания. Веднага след това Танева извиси глас, че тя лично ще консултира министъра, щото той нещо не бил разбирал. После се стигна и до сърцераздирателното обяснение как от ГЕРБ пускали sms-и на министъра, но той пък не се срещнал с тях, иначе те с добро - за да го образоват едва ли не. Боже, какви добри хора!
Твърде любопитен е фактът, че пресконференцията, която даде вчера Танева, бе обявена още рано сутринта, преди бутафорния опит за среща с министъра. Смешни сте, ей!
 Още по-смешни са твърденията, че нямало разбиране при служебния министър за проблемите на земеделците. Кои проблеми? Дето вие надробихте ли? Че всичките протести от бранша, каквито имаше през последните седмици, са все за брадясали проблеми. Чак сега обаче в предизборната кампания Танева се сети да се среща със земеделци, за да споделели те проблемите си. Че не ги ли научихте наизуст? Нали като земеделски министър вземахте заплата през последните години? Колкото до сълзите на Танева за уволненията и назначенията в МЗХ, нека й припомним, че тя сама се хвалеше колко много хора е разкарала от ведомството. Кой назначи цели орди от калинки там, а?
Кофти, ама много кофти предизборен цирк!

 

 

 

Коментари

  • 21. Ноември 2017 228
    311
    0

    Изявлението на председателя на Европейския съвет Доналд Туск, че поведението на полската управляваща партия "Право и справедливост" наподобява изпълнението на "план на Кремъл", постави вчера точка и запетая с дългия списък с абсурдни обвинения към Русия. За момент може да ви се струва, че Туск е пробил дъното - иска се голям...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"