26 Април 2024петък15:45 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

13 идеи получиха финансова подкрепа

Училища, читалища и неправителствени организации от цялата страна предлагаха проекти за кампанията с мотото "Сближаваме хората, развиваме региона"

/ брой: 53

автор:Альона Нейкова

visibility 87

Общо 13 проекта от подадените над 270 предложения спечелиха финансиране от Vivacom Регионален грант. Програмата, която стартира в края на 2015 г. с подкрепата на фондация "Български център за нестопанско право", отпуска безвъзмездна помощ за добрите идеи, които да се реализират в градовете и селата на България.
В кампанията с мотото "Сближаваме хората, развиваме региона" кандидатстваха неправителствени организации, училища и читалища от цялата страна. Имайки предвид критерии като ефект върху хората на местно ниво, полза за общността от реализиране на инициативата, иновативност или нов начин за решаване на проблем, експертно жури излъчи победителите. За прозрачността при оценяването, спазването на условията за кандидатстване по програмата и безпристрастното избиране на проектите се погрижиха радио- и телевизионната водеща Ива Дойчинова, писателят Захари Карабашлиев, председателят на Центъра за нестопанско право Любен Панов и съоснователят на сдружение "Българска история" Иван Кънчев.
На специална церемония във Vivacom Art Hall бяха обявени 13-те добри инициативи, които получават финансиране. Проектът "Диви и щастливи" на Българска фондация "Биоразнообразие", който ще работи с възпитаници на детски градини с цел обогатяване на знанията на малчуганите за природата, е удостоен с чек за 4985 лв. "ХХIV Международен великденски фестивал - Босилеград 2017" на Гражданско сдружение "Група на либерални, амбициозни и солидарни" ще бъде подпомогнат с 5000 лв. "Детско морско училище" на Морски клуб "Приятели на морето", чиято идея е да обучава подрастващите в риск на ветроходство, се сдоби с 5000 лв. Със същата сума ще бъде подкрепено и предложението за мобилна книжарница "Думи на четири гуми" на Сдружение "Интегра". За "Обучения на ученици за създаване на доброволчески клубове на фондация "Герои на времето" са предвидени 3225 лв. "Село назаем" на Народно читалище "Съзнание 1927 г." печели 4500 лв. Идеята "Джаз фест на Деветашкото плато" на Сдружение "Деветашко плато" ще се реализира и благодарение на 5000 лв. Проектът "Добър ден, Свежен" на Народно читалище "Груд Георгиев-1868 г." взема 4980 лв. Толкова ще получи и "Заедно за Табачка" на Спортно-туристическо и природозащитно дружество "Академик". Идеята "Хляб на тъмно - месим, за да се смесим" на Сдружение "Международен съвет на самодейните средища", предназначена за хора с нарушено зрение, ще се финансира с 4850 лв. "Дунав - Синьото училище" на Туристическо дружество "Приста" от Русе ще се осъществи и с помощта на 4990 лв. На инициативата "Хипотерапия за деца с увреждания" на Сдружение "Закрила" се дават 5000 лв. Точно толкова получава и проектът "КиноLove - на лов за късо кино" на фондация "Не мигайте пред българското кино! (NoBLink)".

13 зърнари са взели 52 млн. лв. субсидии

автор:Дума

visibility 246

/ брой: 80

Войната в Украйна удвои приходите на ВМЗ-Сопот

автор:Дума

visibility 261

/ брой: 80

Хващат най-много негодни банкноти от 10 лева

автор:Дума

visibility 219

/ брой: 80

ВМРО-ДПМНЕ води на първия тур

автор:Дума

visibility 229

/ брой: 80

Расте напрежението между САЩ и Китай

автор:Дума

visibility 288

/ брой: 80

Педро Санчес подава оставка?

автор:Дума

visibility 255

/ брой: 80

Накратко

автор:Дума

visibility 185

/ брой: 80

По български

автор:Евгени Гаврилов

visibility 269

/ брой: 80

15 сергии

автор:Таня Глухчева

visibility 255

/ брой: 80

Хем най-бедни, хем богаташи...

visibility 223

/ брой: 80

Абсурдът "Боташ"

автор:Румен Овчаров

visibility 244

/ брой: 80

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ