26 Април 2024петък20:42 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Янков отпадна на 1/4-финал

Попадането в топ 8 на световното в Сиера Невада е рекордно за чепелареца

/ брой: 53

автор:Дума

visibility 34

Носителят на Световната купа по сноуборд Радослав Янков отпадна на 1/4-финала в паралелния слалом на 12-ото световно първенство по сноуборд в Сиера Невада, Испания. В квалификациите Янков даде седмо време, като фиксира 1:02,27 мин. Той бе по-бавен от победителя и 4-кратен световен шампион Бенямин Карл (Ав) с 1,13 сек. Общо участниците бяха 56, като за финалите се класираха първите 16.
На 1/8-финала 27-годишният Радо победи с 0,44 сек 4 години по-младия Щефан Баумайстер (Гер).
На 1/4-финал обаче Янков се спусна по по-бавното синьо трасе и бе изпреварен с 0,36 сек от Невин Галмарини (Швейц). Въпреки това класирането е рекордно за чепелареца на световно първенство, след като преди 2 години бе 27-и в Крайшберг, Австрия, а при дебюта си в Гангуон, РКорея през 2009 г. бе 29-и.
В полуфинала Галмарини отстъпи на двукратния носител на
Световната купа Андреас Промегер (Ав), въпреки че караше отново по червеното трасе. Така в австрийски спор за титлата Промегер, достигнал първи финал в 10-ото си участие на световно първенство, изпревари фаворита Бенямин Карл, макар че караше по синьото трасе и заслужи първа световна титла.
В драматичен малък финал    
Андрей Соболев (Рус), световен шампион от 2015 г. в паралелния гигантски слалом и вицешампион в паралелния слалом, изпревари само с 0,02 сек Галмарини и заслужи бронза.
При жените Теодора Пенчева се нареди 28-а в квалификациите с време 1:11,77 мин. Тя бе по-бавна от победителката Даниела Ублинг (Ав) с 6,61 сек. Последна за финалите се класира Каролин Лагенхорст (Гер) - на 2,93 сек от австрийката. В пресевките участваха 37 състезателки. Титлата изненадващо спечели при дебюта си 19-годишната Улбинг, която на финала изпревари с 0,27 сек шампионката от Крайшберг 2015 Естер Ледецка (Чех). Альона Заварзина (Рус) пък победи Шейн Лох (САЩ) в спора за бронзовия медал. 
И при мъжете, и при жените до полуфиналите достигнаха първите 4-ма от квалификациите. 
Днес са квалификациите в коронната дисциплина на Янков паралелен гигантски слалом. Финалите са от 14.00 ч. и ще бъдат предавани по БНТ.
 

13 зърнари са взели 52 млн. лв. субсидии

автор:Дума

visibility 268

/ брой: 80

Войната в Украйна удвои приходите на ВМЗ-Сопот

автор:Дума

visibility 282

/ брой: 80

Хващат най-много негодни банкноти от 10 лева

автор:Дума

visibility 248

/ брой: 80

ВМРО-ДПМНЕ води на първия тур

автор:Дума

visibility 255

/ брой: 80

Расте напрежението между САЩ и Китай

автор:Дума

visibility 317

/ брой: 80

Педро Санчес подава оставка?

автор:Дума

visibility 278

/ брой: 80

Накратко

автор:Дума

visibility 208

/ брой: 80

По български

автор:Евгени Гаврилов

visibility 300

/ брой: 80

15 сергии

автор:Таня Глухчева

visibility 296

/ брой: 80

Хем най-бедни, хем богаташи...

visibility 259

/ брой: 80

Абсурдът "Боташ"

автор:Румен Овчаров

visibility 267

/ брой: 80

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ