Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

25 Април 2017 | Вторник
 
вход регистрирай се

Оръжие

Израел ще пазарува F-15 и тежки вертолети от САЩ

Желязко Тенчев

16. Март 2017 , брой: 53   162   0Израел подготвя две големи сделки за покупка на въоръжение от САЩ. Едната е за ес-кадрила многоцелеви изтребители F-15, а другата е за тежки транспортни вертолети, съобщава израелското бизнес издание Globes. Голяма част от двете сделки ще се финансират с пакета американска военна помощ, която Израел получава всяка година. За периода 2018-2028 г. се планира помощ в размер на $38 млрд. При срещата на израелския военен министър Авигдор Либерман с американския вицепрезидент Майк Пенс и министър на отбраната на САЩ Джеймс Матис е било обсъждано обновяването на израелските въоръжени сили. Израел вече многократно заяви, че се интересува от покупката на още многоцелеви изтребители F-15, като в момента страната експлоатира 25 броя F-15I и около 58 от вариантите A/B/C/D, които се използват също за ударни задачи. Според Globes новите израелски F-15 ще бъдат по-модерни от самолетите, продавани в момента на Саудитска арабия и Катар. Вероятно това ще се дължи на различно специфично израелско оборудване, което ще се монтира на тях. Освен това Израел трябва да замени сега използваните тежки вертолети CH-53 Yas'ur. Като опции се разглеждат CH-53K и CH-47F.

 

 

Оръжие

 • През тази година изделието преминава през държавни тестове
  20. Април 2017 76
  110
  0

  Новата руска хиперзвукова военна ракета „Циркон“ (3М22) е достигнала при изпитания скорост, превишаваща 8 пъти скоростта на звука, информира ТАСС, като се позовава на източник от военнопромишления комплекс.
  През тази година ракетата преминава през държавни тестове. Официално потвърждение на тази новина няма, уточнява агенцията....


Апис
Всички права запазени "ДУМА"