20 Април 2024събота01:09 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Кратки новини

/ брой: 52

автор:Дума

visibility 17



Без бурки на работното място

Работодателите могат да забраняват забулването на жени на работното място, реши Съдът на ЕС. Магистратите посочват, че правилата за вътрешен ред, които налагат забрани за носене на религиозни символи, не са пряка дискриминация. Те не нарушават правилата на ЕС, постанови Европейският съд, който е със седалище в Люксембург.

Пирати отвлякоха танкер

Сомалийските власти съобщиха, че пирати са отвлекли петролен танкер в Индийския океан и са го откарали към брега на провинция Пунт. Представителите на сомалийските власти посочиха, че става дума за търговски танкер, плаващ под знамето на ОАЕ.

Трус удари Мианма

Повече от 24 души бяха ранени при силно земетресение в Мианма. По данни на Американския сеизмологичен център трусът е бил с магнитуд 5,1 по скалата на Рихтер. Епицентърът му се е намирал на 69 км на северозапад от град Янгун и на 10 км от малкия град Таик Кю. Природното бедствие е оставило и много разрушения. Броят на пострадалите расте.

Престъпленията на усташите не са забравени

Организирана група от лица е внесла иск срещу Хърватия на стойност 3,5 млрд. евро за военни престъпления, извършени от усташите против хърватски сърби, цигани и евреи по време на Втората световна война. В подадения иск се търси компенсация за преживените мъчения на семействата на жертвите и на техните наследници.

В Азия ще правят свой "ЕС"
Представители на 23 азиатски държави се събират в Исламабад, за да преговарят за създаването на регионален съюз като ЕС. Това заяви председателят на горната камара на пакистанския парламент Раза Рабани. Многото противоречия между държавите на континента обаче не позволяват в близко бъдеще да се създаде азиатски съюз като ЕС.

Повдигнаха обвинения на Фийон
Кандидатът на френската десница в президентските избори Франсоа Фийон беше обвинен за злоупотреба с публични средства в рамките на разследването за фиктивното наемане на работа на съпругата му и две от децата им като негови парламентарни помощници. "Обвинителният акт му беше връчен", съобщи адвокат Леви.



Снежна буря връхлетя североизточните райони на САЩ. Наложи се да бъдат отменени полети, властите приканиха хората да си стоят по домовете, а държавните училища на различни места, сред които Ню Йорк, Бостън, Вирджиния и Филаделфия, отмениха занятията. Според прогнозите на синоптиците ще се образува снежна покривка до 60 см, а температурите ще са с 15-30 градуса под обичайните за това време на годината

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ