Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

21 Септември 2017 | Четвъртък
 
вход регистрирай се

Коментари

Воденичните камъни

Ася Гардели

15. Март 2017 , брой: 52   607   0Притеснителен е фактът, че с 22 на сто са нараснали необслужените задължения на българите за миналата година. Това означава, че всеки пети нашенец е с воденичен камък на шията, потънал в дългове, които не може да погасява. Оказва се, че броят на хората, теглещи бързи кредити, се увеличава, като фирмите събирачи на дългове обявиха, че тази тенденция от миналата година ще се запази и през настоящата. Увеличават се и сумите по кредитите. Това означава само едно, а именно, че българите прогресивно и сигурно обедняват и заборчляват все повече. Но какво плащат за това? Налага им се да вземат пари на "всяка цена" предвид огромните лихви и неизгодните условия, предлагани от компаниите за бързо кредитиране. В същото време бившите ни управници се тупат в гърдите с икономическия ръст в страната. Навират ни в очите цифрите, разтягат локуми за магистрали и саниране на панелките, че и ни карат да вярваме на нескопосните им лъжи.
Данните обаче са от ясни по-ясни. Българите сме с най-мизерните заплати и пенсии в Европа, за сметка на това пък цените на стоките и услугите се покачват със завидна скорост, каквато няма никъде другаде в Европа. Е, как да не заборчляват българите, пък и откъде да вземат пари да си плащат дълговете? Какво ги е еня, че сме били сред първенците по ръст в Европа, като няма какво да ядат и са принудени да теглят кредити, за които после им съдират по седем кожи. Имайки предвид, че търсенето определя предлагането, колекторските фирми ще имат много работа и тази година. Тъжен факт, е че профилът на длъжника е млад мъж до 30 години. В същото време демографският проблем у нас се задълбочава. Е, представете си един 30-годишен мъж, потънал в кредити, с призовки за съдебни дела, съдия-изпълнители и колекторски фирми, дишащи във врата му, да мисли как семейство и деца да създава? Тъжен факт също е, че все повече хора с висше образование се оказват в несъстояние да погасяват вноските по кредитите си. Докога ли? Докато си "бият камшиците" и напуснат страната ни по примера на онези вече два милиона кадърни българи по света.

 

 

Коментари

  • 21. Септември 2017 185
    182
    0

    Българският парламент, а по-точно мнозинството в него, продължава да си пипа ушите по темата за правата на нашето малцинство в Украйна. Това не е за учудване, след като две седмици правителството на ГЕРБ и "патриотите", в блажена нирвана, наблюдаваше как се развива скандалът около ограничаването на изучаването на майчиния език, преди да излезе със стенограма, представяща премиера...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"