18 Април 2024четвъртък08:16 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Кратки новини

/ брой: 52

автор:Дума

visibility 32



"Белгийският крал" с награда в Сан Хосе

"Кралското" приключение през Балканите, разказано от Петер Бросенс и Джесика Удуърт, спечели Global Vision Award на приключилия фестивал "Cinequest" в Силициевата долина, Калифорния. В края на фестивалната седмица очакваме да пристигнат като специални гости в България двама от актьорите във филма - Люси Дебе и Титус де Воогт, които ще представят "Белгийският крал" в София и Пловдив, информира Светлана Дамянова от пресофиса на "София филм фест".


Вечер, посветена на Валентин Распутин, в РКИЦ


Фондация "Устойчиво развитие за България", Съюзът на българските писатели, Съюзът на българските журналисти и Представителството на Россотрудничество в България (РКИЦ) организират юбилейна вечер по повод 80 години от рождението на Валентин Распутин (1937-2015). Събитието е днес, 15 март, от 17 ч. в зала 204 на Руския културно-информационен център в София, ул. "Шипка" 34.

Рок, "Ревю" и "Мастило" в "Джой стейшън"

Заклетите рок и хард рок фенове могат да чуят на 16 март от 21 ч. любими парчета на "Блек сабат", "Дийп пърпъл", "Лед цепелин", "Рейнбоу" и "Уайтснейк", изпълнени от новоформираната група "Сейнтед синърс". Тя ще ни "разходи" във времето с музика, вдъхновила мнозина в този жанр. В петък - 17 март от 22 ч., може да слушаме "класическите" песни на "Ревю", които ще внесат много енергия, музика и свободен дух на сцената на "Джой стейшън". Ако искаме да чуем на живо песни като "Ала бала", "Директор на водопад", "Чичо" и "Цветя от края на 80-те" не трябва да пропускаме това събитие. След повече от една година отсъствие "Мастило" се завръща отново на клубната сцена в София. Датата е 18 март (събота), часът е 22. Ще може да чуем на живо всички популярни и любими песни на групата от последните 15 години.
 

България трябва да се откаже от плоския данък

автор:Дума

visibility 320

/ брой: 73

Правителството взе 200 млн. лв. вътрешен заем

автор:Дума

visibility 280

/ брой: 73

Близо 500 000 души обявиха доходите си пред НАП

автор:Дума

visibility 261

/ брой: 73

БАКБ купува Токуда банк

автор:Дума

visibility 264

/ брой: 73

Киев провокира риск от ядрена катастрофа

автор:Дума

visibility 345

/ брой: 73

Израел търси умен отговор срещу Иран

автор:Дума

visibility 300

/ брой: 73

Китайската икономика надмина очакванията

автор:Дума

visibility 267

/ брой: 73

Започна наказателно дело срещу Тръмп

автор:Дума

visibility 261

/ брой: 73

Мътилката

автор:Александър Симов

visibility 290

/ брой: 73

За гарантиран достъп до услуги и дом за всеки

автор:Дума

visibility 307

/ брой: 73

Правим голямо ляво патриотично обединение

visibility 317

/ брой: 73

Обида за дипломацията

visibility 256

/ брой: 73

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ